‘De laatste kouwe tuinder van het Westland’ nog (een paar keer) zien

Uitgaan
Voor veel oud-tuinders is de documentaire een feest van herkenning.
Voor veel oud-tuinders is de documentaire een feest van herkenning. (Foto: PR)

‘De laatste kouwe tuinder van het Westland’ is dit jaar al meerdere keren vertoond op diverse plekken in het Westland. Wie ‘m heeft gemist of graag nog een keer wil zien, heeft binnenkort de kans om deze populaire documentaire in één van de vestigingen van Bibliotheek Westland te bekijken. 

‘De laatste kouwe tuinder van het Westland’ levert een bijzonder en persoonlijk inkijkje in het tuindersleven van Peter Zuijderwijk. Het wordt omschreven als een film die veel mensen raakt door de nostalgie, maar ook door de persoon die Zuijderwijk is.

Feest van herkenning

Het verhaal van Zuijderwijk schetst een beeld van een stukje Westlandse tuinbouwgeschiedenis dat door veel oud-tuinders een feest van herkenning zal geven. De Westlandse Angelo Damen, die de documentaire maakte, heeft hiermee een bijzondere bijdrage aan het Westlands erfgoed geleverd. 


De documentaire bevat een uniek portret van Peter Zuijderwijk. - PR

Hij werkte zelf in de jaren ‘70 bij Zuijderwijk die toen zijn overbuurman was. Toen hij hoorde dat het bedrijf gesloopt zou worden wilde hij daar zelf bij zijn om dit met zijn filmcamera vast te leggen. Het resultaat is een documentaire waarin de droge humor van Zuijderwijk, zijn bijzondere kijk op het leven, zijn sociale aard en volstrekt eigen manier van ‘tuinen’ een uniek portret opleveren.

Data

De documentaire ‘De laatste kouwe tuinder van het Westland’ wordt op de volgende data vertoond:

  • 11 oktober in Bibliotheek Wateringen | 19:00 – 21:00
  • 18 november in Bibliotheek De Lier | 14:00 – 16:00
  • 9 december in Bibliotheek Maasdijk | 14:00 – 16:00

Kosten bedragen € 10,- per persoon. Reserveren kan via de agenda van bibliotheekwestland.nl