Alles over Kerst 2023 in Westland: van kerstmarkt tot kerstconcert

Uitgaan
Kerstmarkt in 's-Gravenzande.
Kerstmarkt in 's-Gravenzande. (Foto: Archief)

Kerstmis 2023 hangt in Westland al helemaal in de lucht! Van Wateringen tot ‘s-Gravenzande en van De Lier tot Maasdijk staan er een hoop kerstactiviteiten op de planning. Wij zetten hieronder allerlei leuke dingen om te doen zoals kerstmarkten, kerstconcerten, een kerstdiner voor senioren en zelfs een kerstbingo voor je op een rij. Ook in Naaldwijk, Honselersdijk en Kwintsheul.

[Let op: dit bericht wordt regelmatig bijgewerkt]

cert

Kerstdiner bij Jumbo

Alle senioren zijn op maandag 18 december welkom bij Jumbo in ‘s-Gravenzande voor een kerstdiner.
De supermarkt heeft voor die avond een kerstmenu samengesteld. Maar, zo schrijft de winkel in de flyer; het eten is bijzaak. Het gaat vooral om het gezellig samenkomen en het genieten van elkaars gezelschap.
De inloop van het diner is vanaf 17.30 en de start is om 18.00 uur. Het diner duurt tot 21.00 uur. De locatie is de Pompe van Meerdervoortstraat 2. Aanmelden voor het diner kan via desmond.toet@jumbo.com of via het inschrijfformulier bij de servicebalie. Wacht niet te lang; er is plek voor 100 personen.

Kerstconcert Floracollege en kerstgala

Datum: Donderdag 21 december
Locatie: Floracollege, Naaldwijk

Feest zonder Naam

Datum: Zaterdag 23 december
Locatie: Balleringhal, Naaldwijk
Inhoud: Een nieuw veelbelovend evenement met DJ Freddy Moreira en lokale held DJ Bombastic voor een gevarieerde line-up.
Doel: Verwachting van een betoverende kerstbalzaal en een avond vol muzikaal vermaak.
Kaartverkoop: Beschikbaar via de officiële website, verkoop is reeds gestart. Informeer voor verdere details op www.feestzondernaam.nl.

Kerstavonddienst in de Dorpskerk

Zondag 24 december begint om 19.30 uur de sfeervolle Kerstavonddienst in de Dorpskerk, Langestraat 34 in ‘s-Gravenzande. Westland Brass verzorgt de Kerstmuziek, samen met organist Eelco Hordijk. We zingen bekende Kerstliederen. Ook is er een overdenking over het thema: “Mijn verhaal en het Kerstverhaal”. De voorganger is ds. André Verweij. Na afloop zingen we buiten op het plein voor de kerk het bekende “Ere zij God”, met begeleiding van Westland Brass. Er is warme chocolademelk en glühwein. Speciaal voor Kerst is de Dorpskerk prachtig versierd. Iedereen is welkom.

Kerstmeeting De Lier

Tweede Kerstdag is er de traditionele Kerstmeeting in De Lier. Er wordt gewandeld van de ene kerk naar de andere, waar mooie verhalen worden verteld en schitterende muziek wordt gespeeld, met medewerking van Music Friends en Liora. Ook is er tijd voor een kop koffie of thee met een stuk heerlijke kerststol. Er wordt een collecte gehouden voor De Huiskamer. Aanvang 10.00 uur in de Rooms-Katholieke kerk in De Lier (inloop 9:30 uur).

Kerstloop bij Olympus 70’

Tweede Kerstdag 2023 is de 46e editie van de Kerstloop van de Westlandse atletiekvereniging Olympus ‘70. Het is geen wedstrijd waarbij de deelnemers gezamenlijk van start gaan, maar een tijdloop waarbij er om de 30 seconden iemand begint aan een parcours van 1.609 meter (1 Engelse mijl). Voor de jongens en meisjes tot 6 jaar is er een aparte route van ongeveer 600 meter. Start en finish zijn in de Van Dijk Flora Atletiekhal in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen. De eerste loper wordt ‘uitgeluid’ om 10.30 uur. Inschrijven kan ter plaatse tussen 10.00 en 11.00 uur. Men kan deelnemen tegen inlevering van een niet-ingepakt cadeautje ter waarde van 3,00 euro. Na afloop mag degene met de langzaamste tijd als eerste een cadeautje gaan uitzoeken. De winnaar moet het dus in dit geval doen met wat er overblijft, maar krijgt ook nog een beker, net als de vele andere winnaars en winnaressen in de diverse categorieën.

Kerst-orgelconcert met samenzang

Op Tweede Kerstdag zal de vaste organist Jan van Westenbrugge voor de 38e keer een betoverend traditioneel Kerst-orgelconcert met samenzang presenteren in de omgeving van de Pleinkerk in Wateringen.
Op het Bätz-Witteorgel brengt hij een selectie van traditionele kerstliederen en enkele nieuwe melodieën, afgewisseld met passende muziekstukken. Het concert vangt aan om 15.00 uur, met de deuren van de kerk die om 14.30 uur open zullen staan voor het publiek. De toegang tot dit evenement is kosteloos, maar bij de uitgang zal een collecte worden gehouden ter ondersteuning van de gemaakte onkosten.
Voor meer gedetailleerde informatie over het programma en andere relevante zaken omtrent het evenement, kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.orgelwateringen.nl.

Ook een Kerst-activiteit in het Westland aanmelden? Mail naar redactie.westland@rodi.nl met in het onderwerp ‘Kerst Westland’.