Tweede Wereldoorlog wordt op 4 mei tastbaar bij De Naald

Uitgaan
Ingrid Fijen, beleidsmedewerker kunst bij Gemeente Westland, bespreekt herdenkingsmonumenten en hun symboliek.
Ingrid Fijen, beleidsmedewerker kunst bij Gemeente Westland, bespreekt herdenkingsmonumenten en hun symboliek. (Foto: PR)

Op zaterdag 4 mei organiseren WestlandTheater De Naald en het Historisch Archief Westland een bijzondere theatervoorstelling in het kader van dodenherdenking. “Het ‘Historisch Café Westland’ biedt een avond vol betekenis, waarin stil wordt gestaan bij het verleden en de verhalen die we moeten doorgeven”, licht een woordvoerder toe.

In de foyer van De Naald opent een indrukwekkende tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers kunnen zich verdiepen in historische artefacten en persoonlijke verhalen die de impact van deze periode tastbaar maken. Daarna leidt de weg naar de Rabozaal, waar drie lezingen plaatsvinden:

  • Peter de Krom van stichting Stelling 33 neemt het publiek mee in de toekomst van bunkers en hoe we omgaan met hun beladen geschiedenis.
  • Lars Steenbeek van het Historisch Archief Westland deelt verhalen en achtergronden aan de hand van adressen, waardoor het verleden tot leven komt.
  • Ingrid Fijen, beleidsmedewerker kunst bij Gemeente Westland, bespreekt herdenkingsmonumenten en hun symboliek.

Maar dat is niet alles. Aart van den Berg draagt ontroerende gedichten voor, en Babette Zwinkels omlijst de avond met muziek.

Tijden en tickets

Het zaalprogramma begint om 21.00 uur en duurt tot circa 22.15 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van WestlandTheater De Naald. “Kom samen herdenken, bewaren en onderzoeken. Laten we de verhalen van toen doorvertellen, zodat ze nooit verloren gaan.”