Westlandse voorjaarsbeurs bloemenveiling verplaatst naar Rijswijk

Werken
De bloemen worden voor 15 en 16 maart 2023 naar de Broodfabriek in Rijswijk gebracht, op 10 kilometer vanaf de veilinglocatie.
De bloemen worden voor 15 en 16 maart 2023 naar de Broodfabriek in Rijswijk gebracht, op 10 kilometer vanaf de veilinglocatie. (Foto: Archief/Royal FloraHolland)

De Trade Fair Naaldwijk wordt de Trade Fair Rijswijk. In elk geval in 2023. Dat jaar wordt de traditionele voorjaarsbeurs van bloemenveiling Royal FloraHolland gehouden in de Broodfabriek, Rijswijk. De eigen veilinglocatie in Honselersdijk is dan niet beschikbaar.

De voorjaarsbeurs wordt gehouden op woensdag 15 en donderdag 16 maart. Dat de locatie in Honselersdijk niet beschikbaar is, komt volgens Royal FloraHolland ‘door aanpassingen in het logistieke proces’. De voordelen die de Broodfabriek voor de beurs biedt, is de 10.000 m2 aan beursvloerruimte, het ‘royale restaurant’ en de ‘goede voorzieningen’. Ook vindt men dat de locatie gunstig gelegen is aan de A4. 

Voor het eerst in drie jaar

In het voorjaar van 2021 ging de voorjaarsbeurs niet door vanwege de coronamaatregelen. Er zou een digitale versie plaatsvinden, maar die werd afgelast vanwege gebrek aan belangstelling. Ook in 2022 ging de voorjaarsbeurs niet door, omdat toen van tevoren niet bekend was of live evenementen in maart al toegestaan zouden zijn. Omdat de editie in 2020 al minder goed werd bezocht vanwege de opkomst van corona, is het voor het eerst sinds 2019 dat de voorjaarsbeurs uitbundig kan plaatsvinden.