Job Event Westland leidt tot 30 geslaagde matches tussen nieuwkomers en bedrijven

Zakelijk
'Tariq zette nét dat stapje extra.'
'Tariq zette nét dat stapje extra.' (Foto: Patijnenburg)

Bijna een halfjaar geleden vond het allereerste Job Event Westland plaats. Het doel van dit event was nieuwkomers en Westlandse bedrijven met elkaar kennis te laten maken. Tot nu toe zijn er ongeveer dertig kandidaten gekoppeld aan de deelnemende bedrijven, laat de organisatie weten. Een van hen is Tariq Rabbaoue (23).

Tariq is acht jaar geleden samen met zijn familie gevlucht uit Syrië. Uiteindelijk kwamen zij in het Westland terecht. Sindsdien heeft Tariq in diverse sectoren gewerkt: van bouw en horeca tot in de logistiek. Maar eigenlijk kreeg hij nergens perspectief op een serieuze werkplek. Tot hij het Job Event Westland bezocht. Daar kwam hij in contact met Corno Sosef van Sosef Schilders uit Honselersdijk. Het resultaat is dat Sosef hem zojuist een contract heeft aangeboden van zes maanden. “En als het wederzijds bevalt, dan mag hij blijven”, aldus Corno. “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe gemotiveerde medewerkers. Om die reden hebben wij vorig jaar meegedaan met Rob’s Challenge, waar wij al een goede medewerker aan hebben overgehouden. Dat smaakte naar meer, dus hebben wij direct ingetekend voor het Job Event Westland. Daar kwamen zelfs meerdere potentiële kandidaten uit voort, maar met Tariq was er meteen de klik. Hij zette nét dat stapje extra en kwam direct een aantal keren langs bij ons bedrijf.” 

Ik ben heel erg blij met de kansen die ik nu krijg

Tariq: “Ik ben heel erg blij met de kansen die ik nu bij Sosef krijg. Als assistent-schilder leer ik alle facetten van het schildersvak van schuren, repareren, kitten en ook over de verschillende verfsoorten. Het werk is veelzijdig en uitdagend, je moet vooral ook netjes werken. En daar hou ik van!” 

“Wij zijn altijd op zoek naar mensen als Tariq, die hier strakjes wellicht nog kan doorgroeien tot allround schilder. Maar alles begint bij motivatie, het willen, kunnen én het doorhebben. Daarbij spelen zaken als afkomst, geloof voor ons geen enkele rol. Wij willen samen met onze medewerkers uitgroeien tot het duurzaamste schildersbedrijf van Zuid-Holland. En daar hebben wij gemotiveerder mensen als Tariq hard bij nodig. Bij een volgend Job Event zijn wij zeker weer van de partij”, zegt Corno tot besluit.