In 2024 leren omgaan met je DigiD bij Bibliotheek Westland

Zakelijk
Balen dat je er niet uitkomt met het online regelen van je zaken? Dat hoeft in 2024 niet meer!
Balen dat je er niet uitkomt met het online regelen van je zaken? Dat hoeft in 2024 niet meer! (Foto: Pexels)

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Hoe fijn is het om zelf je overheidszaken, zoals toeslagen of de aanvraag van een nieuw rijbewijs, te kunnen regelen met je DigiD? De gratis cursus Digisterker bij Bibliotheek Westland heeft hier sinds 2016 al enorm veel mensen mee geholpen. In januari starten er weer twee nieuwe cursussen.

De dienstverlening van de overheid steeds meer digitaal aangeboden. Dit heeft voor veel mensen voordelen, maar niet iedereen is digi-vaardig genoeg. Daarom is er de cursus Digisterker bij Bibliotheek Westland. Met de cursus Digisterker leert iedereen om zelfstandig gebruik te maken van de digitale overheid, zoals bijvoorbeeld omgaan met DigiD, de website raadplegen van de Gemeente Westland of MijnOverheid, afspraken maken of informatie aanvragen.

Gratis

Bibliotheek Westland biedt deze gratis cursus aan in samenwerking met SeniorWeb Westland. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten die worden begeleid door twee docenten. Na de vier bijeenkomsten ontvangen de deelnemers een certificaat. 

In het nieuwe jaar starten er twee cursussen:

  • Op woensdag 10 januari 2024 start de cursus in Bibliotheek Naaldwijk van 10:00 tot 12:00 uur. De overige data zijn 17, 24 en 31 januari. Deelname is gratis en vooraf wordt contact opgenomen voor een kennismaking en extra uitleg;
  • Op dinsdag 16 januari 2024 start de cursus in Bibliotheek Monster van 10:00 tot 12:00 uur. De overige data zijn 23 en 30 januari en 6 februari. Deelname is gratis en vooraf wordt contact opgenomen voor een kennismaking en extra uitleg.

Aanmelden voor de cursus Digisterker kan bij de balie van de bibliotheek, via klantenservice van de bibliotheek via 0174-226404.