Koopovereenkomst getekend voor 177 woningen in Waelpolder

Zakelijk
De ondertekeningen.
De ondertekeningen. (Foto: ONW)

Dinsdag 19 december tekenden Dura Vermeer Bouw Zuid West en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) de koopovereenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van circa 177 woningen in Waelpolder, ’s-Gravenzande.

In het plan komt onder andere een zorggebouw met 64 zorgeenheden en 6 beschut-wonen woningen, een appartementengebouw met 40 huurappartementen in het middensegment en 67 grondgebonden koopwoningen, waarvan 39 in het middensegment. De resterende 28 verandawoningen worden ontwikkeld als levensloopbestendige woningen.

Trots

“Als gebiedsontwikkelaar ONW zijn wij trots dat wij in Waelpolder via het plan van Dura Vermeer kunnen voorzien in de maatschappelijke behoefte aan zowel betaalbare koop- en huurwoningen als voorzieningen voor senioren en zorg. En dat alles in een groene omgeving waarbij de ecologische zone de verbinding is tussen alle buurten”, aldus Fred Vlasblom, directeur bij ONW.

Jong én oud

Met deze ontwikkeling wordt volgens de ondertekenaars een passende invulling gegeven op de vraag van vandaag en morgen: het toevoegen van een grote diversiteit aan producten in verschillende categorieën en segmenten. “Onze ontwikkeling wordt een fijne nieuwe woonwijk voor jong én oud. Door het tekenen van deze overeenkomst wordt een vervolg gegeven aan de verdere uitwerking van de verschillende deelprojecten. Met het streven om het eerste deelplan in rap tempo tot realisatie te brengen.”

Woonkansen

“We zijn verheugd dat we met onze ontwikkeling in het deelplan Waelpolder een mooie bijdrage kunnen leveren aan betaalbaar wonen in gemeente Westland. Met het gevarieerde programma faciliteren we diversiteit en woonkansen voor veel doelgroepen We kijken er naar uit om met alle betrokken partijen een groene, levensloopbestendige en bovenal aantrekkelijke woonwijk te realiseren”, aldus Nicolle Terlouw, directeur bij Dura Vermeer.

Waelpolder

Waelpolder is het laatste deelplan van de gebiedsontwikkeling Waelpark dat in ontwikkeling gaat en biedt straks ruimte voor circa 720 woningen, waarvan 50% in het betaalbare segment, waaronder sociale woningbouw, een school én maatschappelijke voorzieningen. Meer informatie: www.waelpolder.nl.