Beyond Chrysant wint award voor beste sierteler ter wereld

Zakelijk
De broers worden omschreven als 'ondernemers met lef'.
De broers worden omschreven als 'ondernemers met lef'. (Foto: PR)

“Ondernemers met lef”, zo werden de broers Wouter en Martijn Duijvesteijn in 2023 omschreven door de jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Het nieuwe jaar beginnen ze met een nieuwe mijlpaal: gisteren behaalden ze de eerste plaats in de jaarlijke verkiezing International Grower of the Year Award. Dat geeft zo’n beetje aan dat ze de beste sierteler ter wereld zijn.

Ze ontvingen de award in de categorie Cut Flowers. De broers Wouter en Martijn Duijvesteijn kregen de prestigieuze sierteeltprijs dinsdag 23 januari uit handen van AIPH, the International Association of Horticultural Producers, de organisator van de prijs. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de IPM Essen in Duitsland. 

Goed ondernemerschap

De prijs geeft erkenning aan goed ondernemerschap in de internationale sierteeltsector. “Het is een prachtig resultaat en een enorme prestatie om op wereldniveau deze prijs in ontvangst te nemen”, aldus de organisatie.

De jury van AIPH beoordeelde de kandidaten op marktprestatie, innovatie, marktinzicht, duurzaamheid en goed werkgeverschap. Beyond Chrysant wist op alle facetten uitstekend te scoren en de andere kandidaten achter zich te laten.

Tuinbouw Ondernemersprijs

Beyond Chrysant was in 2023 genomineerd voor de prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs. De Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs vaardigt ieder jaar de beste sierteelt kandidaat uit naar de verkiezing van AIPH. In totaal hebben 9 sierteeltbedrijven van over de hele wereld de finale bereikt van deze prijs. De jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs gaf destijds al aan Beyond Chrysant een aanjager voor de sector te vinden: “De broers acteren als een start-up en dat maakt dat ze niet alleen veel bedenken, maar ook vooral veel durven te doen. Wouter en Martijn zijn ondernemers met lef en dat helpt niet alleen het bedrijf, maar ook de sector, in positieve zin verder. Ook excelleren op het gebied van duurzaamheid en goed werkgeverschap.”