Verbouwing Hoekse Torpedoloods nadert haar voltooiing

Zakelijk
De bar van de Torpedoloods in Hoek van Holland was tot voor kort nagenoeg leeg vanwege de verbouwing, maar vanaf vrijdag weer helemaal gevuld en dan gaan de deuren weer dagelijks open. Nieuw is ook de complete doorkijk.
De bar van de Torpedoloods in Hoek van Holland was tot voor kort nagenoeg leeg vanwege de verbouwing, maar vanaf vrijdag weer helemaal gevuld en dan gaan de deuren weer dagelijks open. Nieuw is ook de complete doorkijk. (Foto: Tom van Ooijen)

Voor het team van de Torpedoloods bij de Berghaven in Hoek van Holland eindigde 2023 op een ongewone manier. Nadat half december de laatste bruiloft van dat jaar op deze unieke locatie werd gevierd, sloten na de kerst de deuren. De reden was eenvoudig: er werd gestart met een verbouwing die zijn weerga niet kent.

Door Tom van Ooijen

In 2014, tien jaar geleden dus, nam de Familie Geers De Torpedoloods over en ging Linda, toen nog 22 en HBO studerende, gesteund door haar partner Andreas en haar ouders, de zaak runnen. “Eigenlijk is er in die tien jaar wel wat gebeurd. Zo hebben we in 2016 hotel het Badhuis gebouwd en zijn in 2018 de vergaderzalen op de bovenverdiepingen gerealiseerd”, begint Linda “Maar beneden was alles nog zo’n beetje hetzelfde en waren veel zaken aan vervanging toe. De bedoeling was dat we in 2017 zouden beginnen met de verbouwing van de Torpedoloods. Maar het gebouw is een Rijksmonument en dan kom je toch wel wat haken en ogen tegen. Veel gesprekken met de gemeente volgden en in 2021 zouden we dan met de verbouwing beginnen. Maar toen kwam corona, met alle gevolgen van dien. Het werden onzekere tijden, maar we hebben het gered en konden ons de laatste dikke twee maanden volledig richten op de verbouwing.”

We hebben echt alles aangepakt en kwamen dan ook veel onverwachte dingen tegen

Linda en haar team besloten de oude elementen van het rijksmonument te behouden en dit te combineren met een moderne uitstraling. De oude serre werd gesloopt en de nieuwe is momenteel volop in ontwikkeling. De ingang van De Torpedoloods werd verplaatst naar de zijkant, zodat je eerst binnenkomt in het monumentale pand.

Maar ook binnen werd er ongelooflijk hard gewerkt. “We hebben echt alles aangepakt en kwamen dan ook veel onverwachte dingen tegen. Denk daarbij aan de elektra, die helemaal vernieuwd moest worden, afvoeren en leidingen die niet zaten waar je ze zou verwachten en ga zo maar door.”

De keuken werd volledig vernieuwd en voldoet helemaal aan de eisen van deze tijd. Chef Colin is er blij mee: “Het is nu zo afgewerkt dat er geen vuil meer onder de kasten kan komen, dat maakt de dagelijkse schoonmaak een stuk eenvoudiger.” 

Nieuwe constructie

Er werd in het gebouw een totaal nieuwe constructie gemaakt voor onder meer de trap, één van de grote blikvangers nu. Was het vroeger alleen mogelijk om in het feestgedeelte de trap op en af te gaan, nu is het van beide zijden mogelijk van de schitterende trap gebruik te maken. Onder de trap is ruimte voor vele tientallen wijnflessen die met ledlampen verlicht worden.

Het meubilair is compleet nieuw, net zoals de bar die nu helemaal open is. “Je kunt nu echt van de ene kant naar de andere kant van het restaurant kijken. Daarbij hebben we nu ook een echt cocktailstation, wat een project is van een van de teamleden.”

Puntjes op de i

De verbouwing nadert inmiddels haar voltooiing. “Er zijn binnen nog wat puntjes die op de i gezet moeten worden, maar daar zullen de gasten geen last van hebben. Vanuit het restaurant hebben de gasten een mooi uitzicht op de hoe de bouw van de serre vordert. Deze gaat, als alles gaat zoals het tot nu toe gaat, 18 maart open. Maar vanaf aanstaande vrijdag 2 maart kan men al volledig terecht in de bar en het restaurant. We draaien dan weer volop. En zijn we weer 7 dagen per week open vanaf 11.00 uur en op zondag vanaf 09.00 uur.”