Royal FloraHolland kent meerjarig onderhoudscontract toe aan Heijmans

Zakelijk
Royal FloraHolland in Honselersdijk/Naaldwijk.
Royal FloraHolland in Honselersdijk/Naaldwijk. (Foto: GM)

Royal FloraHolland (RFH) heeft besloten om Heijmans aan te stellen als de nieuwe langetermijnpartner voor de Hard Services-dienstverlening. Dat is woensdagavond 28 februari bekendgemaakt.

Met het zesjarige onderhoudscontract zal Heijmans zijn deskundigheid inzetten voor het technisch onderhoud en beheer van de terreinen, gebouwen en technische installaties op drie RFH-locaties in Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk. De waarde van het onderhoudscontract bedraagt ongeveer € 15 miljoen per jaar, en het te beheren bebouwde oppervlak omvat in totaal 1,8 miljoen vierkante meter.

RFH ziet in Heijmans een waardevolle samenwerkingspartner die goed aansluit bij de eigen bedrijfscultuur. Daarnaast is Heijmans in staat bij te dragen aan de duurzaamheidsambities van RFH en biedt het toegevoegde waarde en kostengrip.

Huidige medewerkers

De ongeveer 80 huidige medewerkers die momenteel belast zijn met het onderhoud en beheer van de locaties zullen automatisch overgaan naar Heijmans. Om een naadloze overgang te waarborgen, zal Heijmans zich zo dicht mogelijk bij RFH organiseren op de drie locaties. Heijmans zal een zorgvuldig proces volgen, met speciale aandacht voor de medewerkers, om hen hartelijk te verwelkomen. De Ondernemingsraad van Heijmans is nauw betrokken bij dit proces.

Contract

Het officiële startsein voor het nieuwe contract wordt gegeven op 1 mei 2024 en heeft een initiële looptijd van zes jaar. Na deze periode kan het contract jaarlijks in overleg worden verlengd, waardoor een duurzame en flexibele samenwerking tussen RFH en Heijmans wordt bevorderd.