Droom komt uit: HV Keukens verhuist van Leemolen naar Hoofdstraat

Zakelijk
Denise Vermeer (r.) runt het bedrijf samen met haar vader Henk.
Denise Vermeer (r.) runt het bedrijf samen met haar vader Henk. (Foto: PR)

Vanaf 1 mei aanstaande zal HV Keukens niet meer aan de Leemolen te vinden zijn, maar in een gloednieuw pand aan de Hoofdstraat 117. Hiermee komt een droom uit voor Denise Vermeer en is de cirkel rond voor vader Henk, die de zaak meer dan twintig jaar geleden in de Hoofdstraat begon.

Door Rianne Dekker

Denise, die samen met haar vader het bedrijf runt, vertelt dat het pand op haar pad terecht kwam, zonder dat ze gericht op zoek was. “Ik kwam wel eens voorbij het vrijgekomen pand en droomde dan bij wijze van spreken al over het feit dat ik daar een showroom zou hebben. Hoewel mijn vader zich afvroeg waar ik aan wilde beginnen, snapte hij het wel. Hij is zelf ooit ook met zijn pand verhuisd; die ambitie zit nou eenmaal in het bloed. Ik kon er ook een goede motivatie voor geven.”

Het past meer bij het bedrijf, bij waar ik naartoe wil ermee

“Het was niet zozeer dat we aan de Leemolen uit ons jasje waren gegroeid, maar dat ons maatwerk nog meer tot zijn recht zou komen in dit nieuwe onderkomen. Het past meer bij het bedrijf, bij waar ik naartoe wil ermee. Het is nu een echt winkelpand, met daaraan vast publiciteit op social media, en marketing. Het is qua oppervlakte groter, en praktischer ingedeeld. Waar we nu ons kantoor nog boven hebben, is straks alles gelijkvloers en geïntegreerd in de showroom. Zo kunnen we de klanten makkelijker bedienen. Het is meer gericht op het nu. Mijn vader is ook aftredend en laat steeds meer aan mij over. Ik heb heel veel van hem mogen leren, hij is echt een leermeester uit de praktijk.”

Overslaand hart

De jarenlange ervaring van vader Henk leverde HV Keukenmontage, zoals de zaak aanvankelijk heette, lokale bekendheid op. “Hij deed toen zelf de montage en ontving ’s avonds de klanten voor de verkoop. Dit groeide uit zijn jasje en toen ik erbij kwam richtten we ons meer op de verkoop en stopte mijn vader met de montage.” Een en ander heeft geresulteerd in een huidig team van vier man personeel, waar Denise aan het roer staat. 

Toen dit op mijn pad kwam, bleek dat ik ook nog andere dingen in mijn mars had dan zorgen

Zij laat hiermee een heel andere kant zien van zichzelf. “Ik ben van origine verpleegkundige. Toen dit op mijn pad kwam, bleek dat ik ook nog andere dingen in mijn mars had dan zorgen. Toch verschilt het ook weer niet heel veel van elkaar. Het is eigenlijk gewoon op een andere manier aan de wensen van de klant voldoen. Het contact met de klant, het creatieve van dit vak en het eindresultaat ervan spreken me erg aan. Dat de klant tevreden is met zijn keuken, daar gaat mijn hart in positieve zin van overslaan!

Op zijn mooist shinen

Het meedenken met de klant en deze voorzien van technische en praktische tips, laten het klanten bestand van HV Keukens als een olievlek uitbreiden. “Er is veel mond-tot-mond reclame”, aldus Denise. “Bij ons is alles van A tot Z geregeld, dat wil zeggen tot aan het stuc werk en de aanleg van elektra en water voorziening aan toe. Met andere woorden: alle aanpassingen die nodig zijn om een keuken op zijn mooist te laten shinen!” Denise noemt zichzelf dan ook liever een keukenprinses dan een keukenboer, zoals een zaak als de hare zo vaak in de markt wordt omschreven. Ze ziet de kracht van HV Keukens in het persoonlijk contact, de korte lijntjes, het maatwerk en de jarenlange ervaring.

Actie

Voor het grote publiek zal de zaak pas eind mei open zijn, gepaard gaand met een daarbij behorende nog nader te noemen actie. “Wij gaan zelf per 1 mei opstarten en ons alles eigen maken, zodat we de lopende klanten meteen weer kunnen bedienen”, aldus Denise.