Deze vrijwilligersorganisaties winnen het WestlandHart

Zorg
WestlandHart is een vrijwilligersprijs voor vrijwilligersorganisaties. De juryprijs is gewonnen door Voedselbank Naaldwijk en de publieksprijs is gewonnen door Dierenhulp Westland.
WestlandHart is een vrijwilligersprijs voor vrijwilligersorganisaties. De juryprijs is gewonnen door Voedselbank Naaldwijk en de publieksprijs is gewonnen door Dierenhulp Westland. (Foto: Gemeente Westland/Thierry Schut)

Donderdag 25 mei zijn de winnaars van de vrijwilligerswaarderingsprijs WestlandHart bekend gemaakt. De grote winnaars zijn Voedselbank Westland en Stichting Dierenhulp Westland. 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Brownies en Downies in ’s-Gravenzande reikte burgemeester Bouke Arends het beeldje WestlandHart aan beide organisaties uit.

Publieksprijs

Stichting Dierenhulp Westland won dit jaar de publieksprijs. De vrijwilligers van de stichting zoeken naar vermiste dieren in Westland. Ook brengen zij de gevonden dieren weer terug naar hun baasje. Veel huisdieren hebben namelijk een chip met informatie over het dier, maar ook wie de eigenaar is. Een weggelopen hond of kat kan hierdoor makkelijker worden teruggebracht naar het juiste adres. 

Groot hart voor dieren

De burgemeester begrijpt dat Stichting Dierenhulp Westland de juryprijs heeft gewonnen: “De vrijwilligers van Dierenhulp Westland hebben een groot hart voor dieren. Ze doen er alles aan om dieren in nood te helpen. Alle genomineerden doen veel moois voor onze Westlandse samenleving. Maar ik snap dat de vele honden- en kattenbezitters in Westland op hen gestemd hebben.”

Juryprijs

De juryprijs won Voedselbank Westland. De grote groep trouwe vrijwilligers geeft wekelijks gratis voedselpakketten aan 200 huishoudens in Westland. “Voor gezinnen die na het betalen van hun rekeningen, bijna geen geld overhouden voor eten en drinken is de Voedselbank een uitkomst. Er wordt hard gewerkt door de vrijwilligers om een gezond voedselpakket samen te stellen. De Voedselbank ontvangt producten vanuit de landelijke organisatie, maar ook van bedrijven en particulieren uit Westland. Een mooi voorbeeld van hoe we samen mensen met een laag inkomen kunnen helpen”, aldus de burgemeester.

WestlandHart

Elk jaar kunnen inwoners van Westland vrijwilligersorganisaties nomineren voor WestlandHart. Een onafhankelijke jury kiest hier vier organisaties uit. Zij winnen een geldbedrag van € 2.500,- en een gratis promotiefilmpje. Naast de prijswinnaars waren dit jaar ook Kringloopwinkel de Recycling en Kinderboerderij de Waterster genomineerd. Begin 2024 kunnen vrijwilligersorganisaties weer aangemeld worden voor een nominatie voor het WestlandHart.