Bescheiden KWF-collectanten toch in zonnetje gezet

Zorg
Een paar van de trouwe KWF-collectanten die in het zonnetje werden gezet in de bibliotheek van Wateringen.
Een paar van de trouwe KWF-collectanten die in het zonnetje werden gezet in de bibliotheek van Wateringen. (Foto: PR)

De trouwe KWF-collectanten in Wateringen verdienden het na jarenlang collecteren wel eens om in het zonnetje te worden gezet. Dat vonden de wijkhoofden van KWF Kankerbestrijding voor Wateringen en Wateringse Veld. Een groot deel van de collectanten bleek echter niet graag in de belangstelling te staan.

Vrijdag 23 juni was het in de bibliotheek Wateringen een klein beetje feest. De wijkhoofden van het KWF voor Wateringen en Wateringse Veld, Marrie, Marja, Willie, Eveline, Marie-Louise, Celia, wilden collectanten die al heel lang collecteren eens in het zonnetje zetten. “Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee met gebak hebben we gezellig gekletst en zijn de onderscheidingen van het KWF met uiteraard een bloemetje overhandigd.” Maar de collectanten zelf staan volgens de wijkhoofden ‘helemaal niet graag in de belangstelling’. Om die reden waren ook lang niet alle jubilarissen aanwezig. Die belangstelling verdienen ze echter allemaal wél, vinden de wijkhoofden: “Wij zijn heel blij met al onze collectanten. Zij collecteren elk jaar weer graag voor het KWF, bijvoorbeeld omdat zij iemand kennen die kanker heeft of heeft gehad en weten hoe hard onderzoek en zorg ook ná genezing nodig is.”

Collectanten gezocht

Wie zelf ook graag iets wil betekenen voor het onderzoek naar kanker, is welkom in Wateringen als collectant: “We kunnen nog altijd hulp gebruiken. Het kost maar een paar uurtjes per jaar, in september.” Voor meer informatie, kijk op www.kwf.nl/help-mee/vrijwilliger.