Totale opbrengst Team Westland in 2023 bekendgemaakt tijdens slotavond

Zorg
Team Westland sloot het jaar 2023 af met een festival.
Team Westland sloot het jaar 2023 af met een festival. (Foto: Team Westland/Facebook)

Team Westland brengt dit jaar maar liefst 707.000 euro bijeen met diverse inzamelingsinitiatieven, waaronder natuurlijk de traditionele beklimming van de Col du Tourmalet in Frankrijk. Dat werd bekendgemaakt op de slotavond van actiejaar 2023, zaterdag 4 november. Het royale bedrag wordt verdeeld onder diverse lokale en regionale goede doelen.

De feestelijke afsluiting van het actiejaar 2023 vond zaterdagavond plaats in ‘s-Gravenzande, waarbij de opbrengst officieel bekend werd gemaakt. In juni van dit jaar werd tijdens de tussenstandpresentatie bij de Col du Tourmalet in Frankrijk al een bedrag van 605.000 euro onthuld.

Hierna is er nog eens 100.000 euro opgehaald. “Iedereen super bedankt! Wij gaan het leven hier met elkaar op dit prachtige bedrag vieren”, meldde de organisatie tegen het einde van de avond.

Het geld is bedoeld om ingezet te worden in de strijd tegen kanker en wordt gedoneerd aan verschillende goede doelen; vooral aan ziekenhuizen. Hierbij gaat het zowel om ziekenhuizen dichtbij, zoals het Reinier de Graaf Gasthuis, als om ziekenhuizen die zich wat verder weg bevinden, maar waar Westlandse patiënten soms ook behandeld worden voor zeldzame vormen van kanker.

Organisaties

De organisaties waar het bedrag over wordt verdeeld zijn het St. Franciscus Gasthuis in Rotterdam, Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, Hospice Beukenrode in Westland, Carma, Centrum voor leven met en na kanker, Chemotherapiekraal (voor de kinderkankerketting die kinderen ondersteunt bij hun behandelingen), October Rose Argeles-Gazost in Frankrijk, Ronald McDonald in Delft en Den Haag, Stichting Bribos in Leidschendam, Stichting Heart Pillows Delft en Haar- & Huisinstituut Westland. 

Onderzoeken

Voorbeelden van onderzoek waar de ziekenhuizen zich voor inzetten zijn bijvoorbeeld vervolgonderzoek naar epilepsie bij patiënten met kwaadaardige hersentumoren (LUMC), de ontwikkeling van een apparaat dat helpt bloedvaten zichtbaar maken waardoor de kans op het succesvol aanprikken van het bloedvat toeneemt (Reinier de Graaf Gasthuis) en onderzoek naar het behandelen van een kleine tumor bij borstkanker zonder operatie. 

Bron: WOS