De goede doelen van Team Westland

Zorg
Team Westland haalt in 2023 maar liefst een ton meer binnen dan in juni tijdens de tussenstandpresentatie werd onthuld.
Team Westland haalt in 2023 maar liefst een ton meer binnen dan in juni tijdens de tussenstandpresentatie werd onthuld. (Foto: Mark van Nierop)

Zaterdag 4 november werd de opbrengst van Team Westland 2023 bekendgemaakt: €707.000. Hieronder lees je naar welke goede doelen de donaties gaan.

De eerste cheque van €20.000,- was voor Carma, centrum voor leven met en na kanker om meer ondersteuning te blijven bieden aan Westlanders die geraakt zijn door kanker. Hospice Beukenrode ontving ook een cheque van €20.000,- om zorg te bieden aan mensen in hun laatste levensfase in het hospice in Naaldwijk en ‘s-Gravenzande. Met een bedrag van €5.000,- verlengt Team Westland twee jaar de donatie van de Chemotherapiekraal van Stichting Kinderkanker, omdat elke kraal en elke Kanjerketting een eigen verhaal vertelt.

Haarstukjes en hartenkussentjes

Westlanders krijgen ook dit jaar weer de gebruikelijke korting bij Haar-& huidinstituut Westland. Een cheque van €65.000,- is voor LUMC, voor vervolgonderzoek naar epilepsie bij hersentumoren. Ronald McDonald Delft & Den Haag krijgen gezamenlijk een bedrag van €12.500,-. RDGG ontvangt een bedrag van €7.000,- voor de realisatie van een “hospice kar”. October Rose Argeles-Gazost, gevestigd in de Franse campingplaats waar Team Westland jaarlijks verblijft, ontvangt een cheque van €10.000,-, om vrouwen te ondersteunen na hun strijd tegen kanker. Stichting Heart Pillows Delft ontvangt €1.000,- voor het maken van hartenkussentjes voor patiënten met borstkanker. Stichting BriBos kan met €2.500,- vele patiënten in het HMC Antoniushove voorzien van een rustmoment, luisterend oor en een verwentasje. Voor de aanschaf van een lokatiesysteem voor het Syriuszaadje zodat de lokalisatie van een borsttumor heel gericht is en een zo’n kleinst mogelijke operatie nodig is ontvangt het RDGG een bedrag van €48.000,-.

Apparatuur en onderzoek

Het St. Franciscus Gasthuis gaat onderzoek doen naar behandeling van percutane tumorablatie bij patiënten met borstkanker met een kleine tumor. Hiervoor ontvangen zij een bedrag van €85.000,-. Er gaat ook een bedrag van €85.000,- naar het RDGG, voor onderzoek van uitzaaiingen bij teelballymfklierkanker naar de hersenen. Erasmus MC gaat onderzoek doen naar het gebruik van fluorescent licht om strottenhoofdkanker nauwkeuriger te verwijderen. Hiervoor ontvangen zij een bedrag van € 161.000,-. RDGG kan door het ontvangen van een cheque van €9.500,- een Veinviewer aanschaffen, waarmee zij door het zichtbaar maken van de bloedvaten succesvoller kunnen aanprikken. LUMC ontving een bedrag van €56.000,- voor de aanschaf van het FUS-apparaat. Hiermee gaan zij nieuwe therapeutische mogelijkheden bij hersentumoren ontwikkelen. Ook zijn er in 2023 ook enkele persoonlijke hartenwensen in vervulling gegaan, zoals de aanschaf van een haarstuk, een herinneringsbeeld en aanschaf van een mobiele telefoon.