Geweld tegen vrouwen: zo betuigt Westland steun aan Orange the World

Zorg
Wethouder Carlieke van Staalduinen met docent Martin Groen en enkele leerlingen van het Lentiz met posters voor Orange the World.
Wethouder Carlieke van Staalduinen met docent Martin Groen en enkele leerlingen van het Lentiz met posters voor Orange the World. (Foto: Thierry Schut)

Wethouder Carlieke van Staalduinen (Westland Verstandig, o.a. Zorg en Welzijn) steunt het doel van Orange the World. Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne duurt van 25 november tot 10 december. Overal op de wereld worden gebouwen en bruggen oranje verlicht om aandacht te vragen voor de campagne. Gemeente Westland vindt het belangrijk om geweld tegen te gaan en kleurt ook oranje. 

Zo zijn de komende tijd het gemeentehuis aan de Verdilaan, het Wilhelminaplein in Naaldwijk en het Marktplein in ’s-Gravenzande oranje verlicht. De verlichting gaat op gezette tijden aan in plaats van de normale verlichting. Ook op scholen is er aandacht voor de campagne. Leerlingen van Lentiz Floracollege hebben posters gemaakt om aandacht te vragen voor Orange the World. Vrijdag 24 november hingen zij deze samen met de wethouder op aan het gemeentehuis. Leerlingen van Lentiz Novilab maken ook posters. Deze worden de komende tijd verspreid in Westland. Beide scholen zijn ook oranje verlicht. 

Kijk voor meer informatie op orangetheworld.nl. Bent u slachtoffer van geweld? Bel anoniem en voor hulp gratis naar Veilig Thuis Haaglanden via 0800-2000.