Lezing bij bibliotheek: ‘Omgaan met transgender kinderen’

Zorg
De lezing en de inloopspreekuren zijn bij de bibliotheek in Naaldwijk.
De lezing en de inloopspreekuren zijn bij de bibliotheek in Naaldwijk. (Foto: GM)

Bij Bibliotheek Westland wordt binnenkort een lezing georganiseerd over omgaan met transgender kinderen. De lezing wordt gegeven door Transvisie. “Wat als je kind vertelt dat het zich anders voelt dan hoe het lichaam eruit ziet? Daar kan je van schrikken. Hoe ga je daar mee om? Hoe kun je je kind het beste steunen?”

Transvisie behartigt de belangen van transgender personen en hun directe omgeving. Woensdag 7 februari komt een ervaringsdeskundige ouder van Transvisie praten over het omgaan met transgender kinderen. Hierbij gaat het over aandachtspunten, hoe het volgens Transvisie kan “dat er een andere genderidentiteit is dan de buitenkant doet vermoeden”, en waar deze kinderen mogelijk tegenaan lopen: thuis, op school of bij het sporten. Daarnaast is er alle ruimte voor vragen. De avond is niet alleen bestemd voor ouders, maar ook voor familie, leerkrachten, trainers en professionals.

Daarnaast is er iedere eerste woensdag van de maand een inloopspreekuur van de Rainbow supportgroep Westland. De groep is voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met regenboogjeugd en hier vragen of zorgen over heeft. De groep maakt deel uit van COC Haaglanden.

Praktische info

Locatie: Bibliotheek Naaldwijk, 19:30 – 21:00 uur (inloop vanaf 19:00). Toegang is gratis, wel even aanmelden via de agenda op bibliotheekwestland.nl.