De motivatie van Marian Keijzer: ‘En toen kwam kanker heel dichtbij...’

Zorg
Marian Keijzer.
Marian Keijzer. (Foto: Mark van Nierop)

Team Westland gaat in de strijd tegen kanker, op woensdag 19 juni in Frankrijk de Col du Tourmalet beklimmen. De ruim 200 deelnemers die deze dag fietsend, wandelend of hardlopend deze 2.115 meter hoge mythische berg beklimmen, hebben hiervoor allemaal een persoonlijke motivatie en gedenkkei om neer te leggen bij het Team Westland-monument. Hun verhalen zijn te lezen op de website van Team Westland en een aantal in Nieuwsblad Westland. Deze week de motivatie van Marian Keijzer.

“Mijn naam is Marian Keijzer, 62 jaar, moeder van 4 volwassen kinderen en oma van 4 kleinkinderen. En daarnaast al 41 getrouwd met Willem Keijzer.

Al jaren ondersteun ik samen met mijn man diverse acties van Team Westland. Zowel lokale als persoonlijke acties en sponsoring aan deelnemers. Want ik vind Team Westland een fantastische organisatie, voor een broodnodig doel!

En toen kwam kanker bij ons zelf opeens heel erg dichtbij...”

‘Oog van de naald’

“Twee jaar geleden werd bij mijn 36-jarige dochter, met jong gezin met drie kleine kinderen, darmkanker geconstateerd. Niets, niets maar dan ook niets telt meer.

Zij is toen succesvol geopereerd waarbij ze een stuk van de dikke darm hebben verwijderd. Gelukkig was voor haar verdere behandeling niet nodig. Ze is door het oog van de naald gekropen. Maar je wereld staat stil... wat een vreselijke onbeschrijfelijke angst neemt er bezit van je. Nu gaat het gelukkig heel erg goed met haar.”

‘Meer onderzoek nodig’

“Wij zijn ons er nog meer van bewust geworden dat er nog meer onderzoek nodig is, zodat er voor iedereen genezing mogelijk is! Daarom ga ik lopend de Tourmalet op. Ik ben natuurlijk veel gaan wandelen. Omdat ik astma heb moet ik veel bewegen voor het instandhouden van mijn longcapaciteit. Vanaf februari ben ik gaan trainen bij JPT Personal Training en Coaching in een hoogtekamer. Daar train je alsof je hoog in de bergen bent, waar dus minder zuurstof is. Hierdoor ben ik al gewend aan bewegen op hoogte en heb ik ook al veel voordelen in het dagelijks leven.”

‘Doorzetter’

“De gedenkkei die ik bij het Team Westland monument ga neerleggen, is van mij en mijn man, gericht aan mijn dochter en zegt alles voor ons. Suzanne is zo een doorzetter, positief en opgewekt, hier kunnen veel mensen, en ook ik, een voorbeeld aan nemen.”

Afbeelding