Zó maak je de eethoek kindvriendelijk

Huis
Hoe maak je de eethoek kindvriendelijk? Rodi Wonen geeft tips!
Hoe maak je de eethoek kindvriendelijk? Rodi Wonen geeft tips! (Foto: Adobe Stock)

De eethoek inrichten: het kan een lastige klus zijn. Zéker als je kinderen hebt. Hoe houd je de boel goed schoon? Rodi Wonen geeft tips!

Hoe maak je de eethoek kindvriendelijk? De eerste tip: ga voor een ronde tafel. Ideaal als je kinderen hebt die graag rondrennen door huis, want een ronde tafel heeft geen scherpe hoeken waar ze zich aan kunnen stoten. Daarnaast neemt een ronde eettafel minder ruimte in beslag. Dat betekent: extra speelruimte voor de kids! 


Eethoek kindvriendelijk maken

Wil je graag spelen met ruimte? Dan is een uitschuifbare ronde eettafel een goede keuze. Een tafel met een glad, stevig tafelblad is een aanrader, want dit maak je makkelijk schoon. Dat geldt ook voor de stoelen. Kinderen knoeien, dus wat is er handiger dan een stoel die je supersnel schoonmaakt? Je kunt de stof van de eetstoel ook laten impregneren. Hierdoor gaat de bekleding langer mee én het is makkelijk schoon te maken. 

Kindvriendelijke eethoek 

Heb je een witte muur naast de eettafel? Dan is afwasbare verf een fijne mogelijkheid. Handig wanneer er pastasaus door de rondte vliegt. Je maakt de eethoek nóg geschikter met kindvriendelijk servies. Wat dacht je van bordjes met een antisliplaag, zodat ze niet zomaar van de tafel geschoven kunnen worden? Met een kleurrijke placemat houd je de boel zo schoon mogelijk. Leuk om de kinderen het klusje te geven de placemats klaar te leggen. Zo betrek je ze bij de voorbereidingen. Gezellig! 

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!