Interieurtip van Suus: low budget make-over

Huis
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Even voorstellen: Susan Rietveld, interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je een woning verbouwt met weinig budget!

Susan: “Voordat mijn opdrachtgever dit huis kocht vroeg hij mijn advies. “Suus, het is zo gedateerd, moet alles eruit?” Er was niet veel budget om het huis vanbinnen helemaal te verbouwen. Ik zag gelijk de potentie en had al snel ideeën hoe we de woning een budgetvriendelijke upgrade konden geven. “Er hoeft niets uit”, zei ik. “Wat kleine aanpassingen en meubels toevoegen, dan komt het helemaal goed.” 

Vooral de deuren waren een doorn in het oog. Nieuwe deuren kosten al snel een paar honderd euro, zéker als je iemand nodig hebt om ze af te hangen. Doordat er in de woonkamer al voldoende licht binnenkomt door de vele ramen, hoefde er niet per se glas in de deur te blijven. Dat maakte de make-over al een stuk eenvoudiger.

Beeld: Stuff&Styling

Met een dunne plaat MDF heb ik de deur dichtgemaakt. Deze plaat is op de oude deur gelijmd en geniet. Wat plamuur en verf erop en voilà: een hele andere deur! De schouw van de open haard maakte ik recht voor een modernere look. Ook dit deed ik met MDF platen. Het MDF en de stenen verfde ik met zwarte muurverf, het hout met matte lak en de tegels met zwarte tegelverf. Alles in dezelfde kleur. Wist je dat je alle soorten verf op kleur kunt laten mengen? De bruine kozijnen liet ik intact. Er kwamen antracietkleurige brede jaloezieën te hangen. Samen met de houten kozijnen zorgt dit voor een erg leuk contrast. Soms hoef je maar een paar dingen te wijzigen om al een groots effect te hebben. De opdrachtgever was zeer tevreden over het eindresultaat. En met de lage kosten!”

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!