Zó vaak moeten handdoeken gewassen worden

Accessoires
Een handdoek is een bron van bacteriën.
Een handdoek is een bron van bacteriën. (Foto: Adobe Stock)

Je hebt het misschien niet door, maar handdoeken zijn een bron van bacteriën. Hoe vaak moeten handdoeken gewassen worden?

Wanneer je jouw lichaam afdroogt met een handdoek blijft hierop een mix achter van haren, stof, zeepresten en huidschilfers. Bacteriën zijn hier gek op. Je huid is nooit helemaal schoon wanneer je jezelf hebt gewassen; er is altijd wel een plekje dat je vergeet. En laten verschillende micro-organismen hier nou dol op zijn!

Hoe vaak handdoeken wassen?

Geen zorgen, je hoeft een handdoek niet na één droogbeurt in de was te gooien. Je kan ‘m minimaal drie keer gebruiken voordat hij gewassen hoeft te worden. Tip: was handdoeken altijd op minstens zestig graden. Dit is goed voor het milieu én doodt de bacteriën die voor een muffe handdoekgeur zorgen. Win-win!

Thee- en gastendoeken wassen

Dan zijn er nog theedoeken en gastendoekjes. Hoe vaak moeten die gewassen worden? Het ligt eraan hoe vaak je ze gebruikt. Als je dagelijks de borden droogmaakt, is het slim om de theedoeken ook dagelijks te wassen. Tijdens het afdrogen veeg je etensresten van de borden af; deze resten blijven achter op de theedoek. Op zulke plekken komen bacteriën graag. Was gastendoekjes om de paar dagen; zo blijft het lekker fris en bacterievrij.

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!