Tips om een studio leuk én praktisch in te richten

Huis
Met een beetje creativiteit voelt jouw woning al snel groter aan.
Met een beetje creativiteit voelt jouw woning al snel groter aan. (Foto: Adobe Stock)

Wanneer je een kleine woning zoals een tiny house of studio inricht, is efficiëntie heel belangrijk. Met een beetje creativiteit voelt jouw woning al snel groter aan. Overbodige spullen kun je beter achterwege laten; richt de ruimte zo praktisch mogelijk in! Hoe je dat aanpakt? Nou, zo!

Studio inrichten tips

Een studio is een eenkamerappartement. Dit houdt in dat je één grote ruimte hebt waar alles in staat; van de keuken en eettafel tot aan het bed. Er is wel een aparte ruimte voor de douche en het toilet, maar dus geen aparte slaapkamer.  

Tips om studio in te richten

1. Multifunctionele meubels zijn superhandig om een kleine ruimte mee in te richten. Voorbeelden van multifunctionele meubels zijn een slaapbank, bedkast of schuifwand. Je hoeft slechts even te googelen en je komt verschillende websites met zulke meubels tegen!

2. Let op ‘lijngebruik.’ Verticale lijnen maken een ruimte optisch hoger, terwijl horizontale lijnen een ruimte optisch breder maken. Denk aan een kast die van de vloer tot het plafond loopt; hierdoor lijkt jouw woning groter. Dit principe wordt vaak in de architectuur gebruikt.

3. Wees slim met kleurgebruik. Lichte kleuren laten een kleine ruimte groter, lichter én frisser lijken. Tip: ga voor een donkere vloer en lichte wanden. Dit trucje heeft een vergrotende werking (en wordt vaak in interieurzaken en winkels toegepast!)

4. Spiegels creëren meer ruimte. Door deze slim te plaatsen (lees: op plekken waar natuurlijk licht naar binnen schijnt) ziet jouw woning er opener uit. Daarnaast zorgen grote ramen voor een ruimtelijk gevoel. Handig!

5. Een studio deel je makkelijk op door gebruik te maken van een roomdivider of open kast. Door de ruimte als het ware ‘op te knippen’ creëer je rust. Dit zorgt weer voor een ruimtelijk gevoel!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!