Dít kost een hybride warmtepomp

Duurzaam
Wil je jouw huis verduurzamen? Dan is een hybride warmtepomp een interessante optie.
Wil je jouw huis verduurzamen? Dan is een hybride warmtepomp een interessante optie. (Foto: Adobe Stock)

Duurzaam oftewel ‘groen’ wonen wordt steeds belangrijker. Bij Rodi Wonen delen we elke donderdag een fijne duurzaamheidstip. Deze keer: ontdek hoeveel een hybride warmtepomp kost!

Wil je jouw huis verduurzamen? Dan is een hybride warmtepomp een interessante optie. Je kunt er tot 75% mee besparen op je gasrekening. Wij zetten de kosten én de voordelen op een rijtje.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is multifunctioneel. Het zet de buitenlucht om in warmte. Hierdoor wordt de lucht in huis verwarmd én ben je verzekerd van warm water. Sommige pompen zetten, naast buitenlucht, ook afgezogen ventilatielucht om. De pomp verbruikt geen gas en werkt op elektriciteit. Je hebt er wél een CV-ketel voor nodig, want daar wordt de pomp op aangesloten.

De voordelen 

Wist je dat een hybride warmtepomp de goedkoopste warmtepomp is die je kunt krijgen? Een fijne manier om je woning op een betaalbare manier mee te verduurzamen! De installatie is simpel en neemt slechts een paar uur in beslag. Tip: huur hier een professional voor in, want het moet wel goed gebeuren. De hybride warmtepomp is voor de meeste woningen geschikt. 

Wat kost een hybride warmtepomp?

Het installeren van een hybride warmtepomp kan oplopen in de kosten. Volgens Milieu Centraal ben je tussen de 5000 euro (vermogen 5kW, exclusief nieuwe CV-ketel) en 7000 euro (inclusief nieuwe CV-ketel) kwijt. Hier krijg je rendement voor terug. Dit valt lager uit dan bij andere pompen. Volgens de Consumentenbond kun je gemiddeld uitgaan van 160 tot 200% rendement. 

Subsidie warmtepomp

Er zijn subsidies beschikbaar voor (hybride) warmtepompen. Deze kunnen oplopen tot wel 2500 euro. De ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing) kan in elke gemeente worden aangevraagd. Hoeveel subsidie je daadwerkelijk krijgt is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het vermogen van de pomp. 

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!