Woontrend: terrazzo

Huis
zó pas je terazzo toe in jouw woning!
zó pas je terazzo toe in jouw woning! (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: zó pas je terrazzo toe in jouw woning!

Terrazzo is een natuurlijk materiaal en van origine een vloerafwerking. Het bestaat uit marmerkorrels die in gepolijst cement of klei zijn gedrukt. De naam ‘terrazzo’ stamt af van het Italiaanse woord terras, aangezien het de sfeer uitstraalt van de terrassen die je in Italië spot.

Terrazzo toepassen in het interieur

Oorspronkelijk is terrazzo een materiaal om vloeren mee te maken. Inmiddels wordt de gespikkelde steensoort ook op creatieve wijze in het interieur toegepast. Terrazzo is tijdloos en beschikbaar in álle soorten kleuren en stijlen. Wat dacht je van een tafelblad, opvallend keukenblad, vazen, theemokken en onderzetters in terrazzo-stijl? 

Tip: combineer terrazzo met een schitterende terracottakleur en lekker veel planten voor de Mediterraanse zomerlook. Alsof je op het terras in Zuid-Italië zit!

Terrazzo woonaccessoires shoppen

Nieuwsgierig? Dít zijn de mooiste terrazzo-items op een rijtje!

Deze terrazzo opbergpot van HKliving is vervaardigd van beton en heeft een robuust, onbewerkt uiterlijk. Perfect voor op de eettafel! Je shopt de opbergpot hier.

De Richard salontafel is in een trendy terrazzo jasje gestoken en het resultaat mag er zijn! De ovale vorm van het zwart en grijs gespikkelde terrazzoblad in combinatie met het metalen onderstel maken deze salontafel een eyecatcher. Je shopt ‘m hier

Deze Tom terrazzo wandklok van Karlsson is de moderne toevoeging in ieder interieur. Doordat de afmeting niet te groot en niet te klein is, is er altijd wel een plekje vrij aan de muur voor deze klok. Een extra detail is dat de wandklok niet tikt; perfect voor de stille genieter. Je shopt deze klok hier.

De Elegant Flare tafellamp is perfect voor het decoreren van een nachtkastje, bijzettafel of vensterbank. Het bestaat uit een heldere betonnen cilinder met een kleurrijk terrazzopatroon. Je shopt de lamp hier.

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!