Zó bescherm je het huis tegen inbraak

Huis
Inbrekers slaan graag toe wanneer mensen op vakantie zijn.
Inbrekers slaan graag toe wanneer mensen op vakantie zijn. (Foto: Adobe Stock)

In de zomer verlaten veel Nederlanders hun woning voor de Spaanse, Italiaanse of Hollandse kust. Maar let op: inbrekers slaan graag toe wanneer mensen op vakantie zijn. Wij geven 5 tips om je huis te beschermen tegen inbraak!

1. Plaats anti-inbraakstrips

Het gebeurt steeds vaker: inbrekers openen de deur met een pasje of een stuk plastic. Dit wordt ook wel ‘flipperen’ genoemd. Om dit te voorkomen, kun je anti-inbraakstrips gebruiken. Slijp deze strips op maat, zodat je ze op de buitenkant van de deur kunt plaatsen. 

2. Gebruik het nachtslot

Een enkel slot biedt vaak niet voldoende bescherming bij een inbraak. Draai de deur daarom altijd op het nachtslot. Heb je een enkelvoudig hoofdslot? Dan is het mogelijk om een extra slot te laten plaatsen op kniehoogte: dit zorgt voor meer stevigheid.

3. Beveilig de brievenbus

Inbrekers komen regelmatig binnen via de brievenbus. Met ijzerdraad proberen ze het slot open te draaien of te ontgrendelen. Dit kun je voorkomen met een brievenbusbeveiliger. Dit is een soort ‘dakje’ op de binnenkant van de brievenbus, waardoor inbrekers er niet meer bij kunnen. 

4. Houd ‘s nachts een lamp aan

Als je op reis bent, is het handig om ‘s nachts een lamp aan te houden. Hierdoor lijkt het alsof er nog iemand thuis is. Je kunt een lamp ’s avonds automatisch laten inschakelen met een tijdschakelaar.

5. Waardevolle spullen uit zicht

Hoe waardevoller je spullen, hoe interessanter voor inbrekers. Zorg er daarom altijd voor dat je waardevolle spullen uit het zicht houdt. Breng je sleutels, portemonnee en laptop ‘s avonds naar boven. 

Vergeet ook niet om de ramen te sluiten als je weg bent. Ben je wel thuis? Sluit dan de ramen die uit het zicht zijn. Laat daarnaast nooit de sleutel aan de binnenkant van het slot zitten. Dit maakt het voor inbrekers erg makkelijk om binnen te komen.

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!