Op de vloer: van gietvloer tot tapijt

Huis
De mooiste vloertrends van 2023 op een rijtje!
De mooiste vloertrends van 2023 op een rijtje! (Foto: Cinzento)

Als het gaat om een nieuwe vloer, dan is de keuze die je hebt reuze! Ga je voor voerbedekking, een gietvloer of een houten vloer? We selecteerden verschillende mooie vloeren die bij veel woonstijlen passen én zetten de voors en tegens voor je op een rij. Hoef jij alleen nog maar te kiezen wat je mooi vindt.

Nieuwe vloer mogelijkheden

Ontdek de XL-planken van Coretec. De lengte van zo’n twee meter creëert een ruimtelijk gevoel in huis. De vloer is makkelijk te onderhouden, slijtvast en supersterk, geluidsarm én heeft de warme look van hout. Ook het plaatsen van de vinyl klikvloer is makkelijk. Wat ook handig is: de vloer is waterbestendig, je kunt de planken dus ook doorleggen in je badkamer zodat deze een ruimte vormt met je slaapkamer. 


Beeld: Coretec

Hout als sfeermaker 

Nog een tip voor een mooie vloer: Cinzento. Een houten vloer kent verschillende voordelen. Zo gaat deze lang mee, heeft het een tijdloos karakter én is het een echte sfeermaker in huis. Daarnaast is het comfortabel, heb je veel keuze uit verschillende houtsoorten, kleuren en legpatronen. 


Beeld: Cinzento

We tippen je graag deze prachtige vloer: het merk Cinzento Custom Made®. Exclusieve, eikenhouten vloeren van Hollandse bodem, van het ontwerp tot de uitvoering. Je kunt er daarom precies de vloer bestellen, zoals jij hem graag ziet, tot in de kleinste details. 

Fan van deze vloer 

We zijn al een tijdje fan van de vloeren van Floorify. De vinyl vloeren van dit merk zijn zó stijlvol en handig. Er zijn vinylplanken en -tegels in verschillende formaten. En hun houtlook-plank hebben nu ook een nieuw jasje met een gedetailleerde oppervlaktetextuur, Rawthentic genoemd. Dankzij een nieuwe 3D-printtechnologie oogt het design van de houtlook vloeren levensecht, met verschillende intense kleuren én een natuurlijke uitstraling. Kijk maar:  


Beeld: Floorify

Vloer van vtwonen 

Ken je de collectie met pvc-vloeren van vtwonen by ambiant al? De stylisten van vtwonen en Ambiant delen hun passie en liefde voor wonen en vloeren. De collectie is samengesteld op basis van de laatste woontrends en heeft verschillende patroonvloeren en hout- en tegeldecoren met stijlvolle kleuren en structuren. Zo is er een brede plank, visgraatmotief, Hongaarse punt en twee tegeldecoren. Dankzij het realistische patroon, de structuur en de matte uitstraling lijken deze vloeren precies op echt hout, steen of beton. Goed voor een flinke dosis sfeer en stijl in huis! 

Oh, en het voordeel van pvc? Het is ijzersterk, makkelijk in onderhoud, waterbestending, geschikt voor vloerverwarming en gaat lang mee. En dankzij een geluiddempende onderlaag zijn deze vloeren ook nog eens heerlijk stil.  


Beeld: vt wonen/Sjoerd Eickmans

Droomvloer kiezen

Slimme tip: twijfel je nog tussen een mooie zwarte visgraatvloer of een betonlook? Of wil je weten of jouw droomvloer wel past bij de kleur op de muur van je woonkamer? Met de vloerplanner van Forbo bekijk je snel en simpel welke vloer het beste past in jouw interieur. 

En als je dan toch op hun website zit, kijk dan ook even bij de mooie collectie vloeren voor thuis. Forbo heeft vloeren voor elke ruimte in huis, van hal tot zolder. Ken je de vtwonen collecties met Marmoleum en Novilon al? Twee prachtige collecties met vloeren. De ene is rustig met een cleane uitstraling, de ander biedt supersterke betonvloeren. Denk aan een onderscheidende Hongaarse punt, Terrazzo en een fris grafisch dessin genaamd Stip. Kiezen maar!


Beeld: Forbo 

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!