Modern behang

Accessoires
Art Nouveau stijl behang.
Art Nouveau stijl behang. (Foto: LittleGreene)

Little Greene werkt sinds januari 2018 samen met National Trust. Het eerste gezamenlijke project was de verfcollectie ‘Green’, bestaande uit 20 originele verfkleuren uit huizen en tuinen van het Trust verspreid over Engeland, Wales en Noord-Ierland. Het project bleek zo succesvol, dat het nu is uitgebreid met een behangcollectie: The National Trust Papers. Het betreft een eclectische verzameling van moderne behangontwerpen gebaseerd op originele ontwerpen uit de gerespecteerde vastgoedportefeuille van National Trust.

 ‘The National Trust Papers’ wordt in januari 2020 gelanceerd op Paris Déco-Off. De behangcollectie bevat 40 kleurenschema’s verdeeld over zeven ontwerpen. Het vertegenwoordigt tijdloze patronen over een tijdspanne van 200 jaar, van het begin van de 18e eeuw tot het begin van de 20e eeuw. De behangontwerpen zijn gebaseerd op de originelen, gevonden in gebouwen van National Trust overal in het land. Waaronder behangpapier dat nog steeds oude muren siert, fragmenten die zijn bewaard in archiefladen en zelfs bewaarde behangrollen, die ergens op een zolder zijn gevonden.

‘Achillea’ (Felbrigg Hall) c.1910Dit patroon, dat oorspronkelijk maar een randontwerp was en waarvan het fragment wordt bewaard in Felbrigg Hall in Norfolk, is volledig in schaal omgevormd. De afgebeelde stelen en bloemkoppen van een duizendblad, of misschien van de lokaal overvloedig aanwezige moerasmelkdistel, is uitgesproken Art Nouveau-stijl. De effen kleuren zijn typisch voor een gezeefdrukt ontwerp. Door de radicale verandering van de grootte en ook door de verbluffende kleurbewerking van de vijf moderne kleurenschema’s van Achillea, is dit behang geschikt als achtergrond of juist als aandachtspunt in moderne ruit.

Voor elke verkochte behangrol van Little Greene wordt een bijdrage geleverd ter ondersteuning van de conserveringswerkzaamheden van National Trust. Hierdoor kunnen ook de komende generaties genieten van de historische huizen, tuinen en open ruimten van het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zal Little Greene het conserverings- en restauratieprogramma van National Trust ondersteunen door verf en papier te doneren om kleur en leven terug te brengen in enkele van de meest geliefde eigendommen van het Verenigd Koninkrijk. 

De verven en het behang van Little Greene zijn nationaal en internationaal verkrijgbaar via het dealernetwerk van Little Greene of online op www.littlegreene.

Meer inspiratie nodig? Kijk op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

National Trust Papers