Winterse woontrend: meubels van boucléstof

Accessoires
Bouclé is een klassieke én veelzijdige stof.
Bouclé is een klassieke én veelzijdige stof. (Foto: Adobe Stock)

Tijdens de koude wintermaanden (en ook daarbuiten) mogen bouclé meubels niet in jouw interieur ontbreken!

Bouclé is een klassieke én veelzijdige stof. De naam betekent in het Frans ‘lus’ of ‘slinger’. Bouclé heeft een onregelmatig structuuroppervlak. De stof wordt geweven van bewerkte garen, grof haargaren of effectdraad. Hierdoor ontstaat een mondaine stijl met kleine ‘lusjes’. 

Bouclé meubels

Ook fijn: bouclé kreukt nauwelijks en is vuilafstotend. De trendy stof is lekker zacht en past perfect bij de teddy woonstijl. Kortom: heb jij meubels van bouclé? Dan kun je hier de héle dag comfortabel in zitten!

Bouclé heeft zijn populariteit te danken aan de Franse ontwerpster Coco Chanel. In 1954 ontwierp ze de Little Black Jacket en de Little Black Dress, een ontwerp dat élke vrouw een elegante uitstraling zou geven. Beide items waren gemaakt van bouclé. Hoe leuk is het om deze klassieke stoffen ook in jouw interieur terug te laten komen?

Bouclé meubels shoppen

Nieuwsgierig naar de mooiste bouclé meubels? Wij hebben er een paar op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Deze mooie draaifauteuil mag niet in jouw interieur ontbreken! De zachte stof is gemaakt van bouclé; de poten zijn van berkenhout. Je shopt ‘m hier.

Met deze bank haal je een sterk staaltje design in huis. De strakke belijning maakt het ontwerp tijdloos én makkelijk te combineren. De poten zijn gemaakt van zwart metaal. Je shopt ‘m hier.

Op zoek naar een mooie én betaalbare bouclé fauteuil? Deze van Giga Meubel, te koop bij Leen Bakker, is mooi en zit lekker comfortabel. Je shopt ‘m hier.

Ook dineren kan in boucléstijl! Deze eetkamerstoel van Kwantum heeft die fijne, zachte boucléstof en is nog betaalbaar ook. Je shopt ‘m hier.


Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!

Bouclé is een klassieke én veelzijdige stof.