De kosten van een nieuwe badkamer

Accessoires
Renoveren of niet? Dit zijn de kosten van een nieuwe badkamer.
Renoveren of niet? Dit zijn de kosten van een nieuwe badkamer. (Foto: Adobe Stock)

Is jouw badkamer toe aan een update en ben je benieuwd hoeveel dit kost? Wij leggen uit waar je allemaal rekening mee moet houden!

Of je nu een compleet nieuwe badkamer aanschaft of kiest voor renoveren: bij elke aanpassing komen kosten kijken. Hoeveel geld je uiteindelijk kwijt bent ligt aan verschillende factoren. 

Hoeveel kost een nieuwe badkamer?

Ten eerste: ga je voor een nieuwe badkamer of kies je voor renoveren? Soms is renovatie al voldoende, bijvoorbeeld door de tegels en wasbak te vervangen. Dit scheelt al in de kosten. 

Gemiddeld ben je voor een nieuwe badkamer tussen de 9.000 en 13.000 euro kwijt. Kies je voor een verbouwing? Dan kost dit tussen de 5.500 en 10.000 euro. Deze prijzen zijn gebaseerd op een badkamer met een standaard afmeting van negen vierkante meter. 

Hoe hoog of laag de kosten precies uitvallen is afhankelijk van de keuzes voor de afwerking en het sanitair. 

Kosten nieuwe badkamer

Hoe krijg je een goede indicatie van de kosten? Kijk eerst naar de afmetingen van de ruimte. Hoe groter de ruimte, hoe meer tegels je nodig hebt. Wel zo fijn: per vierkante meter gaat de prijs omlaag. Als je een grote badkamer hebt, neem je misschien ook een groter bad. Dit valt uiteindelijk duurder uit. 

De mate van luxe speelt ook een rol. Neem je een duurzame douchekop, of geniet je liever van een lekkere regendouche? Ga je voor een jacuzzi of een zitbad? Er zijn veel mogelijkheden. Tip: laat je adviseren door een badkamerspecialist en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw badkamer. 

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!