Tover de badkamer om tot een home spa

Accessoires
Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

Zin om even he-le-maal te ontspannen? Tover de badkamer om tot een luxe home spa!

Creëer dat échte wellnessgevoel in huis. Waar moet je anders zijn dan in de badkamer? Of je nu een kleine badkamer hebt of een hele grote: volg deze tips en je hebt in no-time je eigen home spa!

Maak je eigen home spa

Een bad is onmisbaar in een home spa. Kijk eerst naar de afmetingen. Hoeveel ruimte heeft de badkamer en welk type bad past daarin? Denk aan een inbouwbad, een halfvrijstaand bad of een vrijstaand bad. Wil je rechtop zitten of languit ontspannen? De meeste baden zijn gemaakt van acryl. Dit is een hoogwaardige kunststof. Je krijgt dit materiaal makkelijk schoon doordat vuil zich niet snel zal hechten. 

Je kunt ook kiezen voor Solid Surface, plaatstaal of quaryl. Solid Surface heeft een prachtige witte, satijnen look. Het materiaal is sterk én hygiënisch. Plaatstaal is hard, krasvast en duurzaam. Dit type bad gaat lekker lang mee en is ook nog eens volledig recyclebaar. Quaryl is, net zoals plaatstaal, een duurzame keuze. Met dit materiaal worden de meest strakke, moderne baden gemaakt. Het is slipvast, stootvast en krasbestendig!  

Natuursteen

Natuursteen is een duurzame trend die je steeds vaker terugziet in badkamers. Het geeft jouw home spa een luxueuze uitstraling. Tip: plaats een mooie wasbak van natuursteen. De natuurlijke vormen geven jouw home spa een organische uitstraling. Combineer dit met een robuust houten badkamermeubel. 

Luxe accessoires

Naast de badkamermeubels zijn accessoires bepalend. Kortom: wil je jouw eigen home spa creëren? Doe dan inspiratie op van de échte spa! Leg bijvoorbeeld een stapeltje opgevouwen gastendoekjes neer. Kies voor ovale spiegels, een badplank (voor het glaasje wijn en een leuk boek) én een sierlijke wandlamp. Zet naast de wasbak een luxe flacon zeep neer.  Tip: ga voor een recyclebare variant. Wil je de badkamer plasticvrij maken? Zet dan een blokje handzeep neer op een houten zeephouder. Tip: ontdek de lekkere handzeep van HappySoaps en Blokzeep. Deze merken hebben ook plasticvrije shampoo, conditioner, bodylotion en scheerschuim in het assortiment. 

Luchtzuiverende planten

Last but not least mogen luchtzuiverende planten niet ontbreken! Er zijn verschillende tropische planten die heerlijk vertoeven in de badkamer. Een paar voorbeelden zijn de varen, lepelplant, graslelie, orchidee en aloë vera. Je kunt ook mooie siertakken in de badkamer plaatsen. Zorg dat alle producten netjes zijn opgeborgen in de badkamerkast; want dan oogt jouw home spa lekker overzichtelijk. Dit versterkt het ‘zen-gevoel’. Genieten maar!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!