Interieurtip van Suus: veranderdrang

Accessoires
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je met verf een nieuwe sfeer in je woning creëert! 

Susan: “Met verf kun je heel eenvoudig een nieuwe sfeer in je woning creëren. Geef een muurtje een andere kleur of maak vlakken op je wand, en je hebt al een totaal andere look! Heb je weleens overwogen om voor een kleine schilderklus op Marktplaats te kijken voor verf? Het is vast niet het eerste waar je aan denkt, maar het is een mooie manier van hergebruik. Het gebeurt zó vaak dat mensen verf over hebben van een klus, te veel ingekocht of toch niet helemaal de juiste kleur. Zonde van al die resten! Het leuke is dat je soms op een kleur komt die je niet direct zelf had bedacht. Minder keuze kan ook heel fijn zijn. Het vraagt om een ‘open mind’ om op deze manier te creëren. 

Lees verder na de foto


De recreatiewoning van Susan. Beeld: Stuff&Styling

Creativiteit 

Ik vind het een uitdaging om te ontwerpen binnen de beperkingen, het dwingt me tot meer creativiteit. Zo heb ik in mijn recreatiewoning de wanden onder het raam én de onderkant van de open haard zwart gemaakt. De bovenkant van de open haard werd een beige tint. Beide verfkleuren vond ik via Marktplaats en bij mij in de buurt. De zwarte verfkleur had ik al in mijn hoofd. Gelukkig wist ik die ook echt te vinden. De beige kleur kwam ik tegen. Ik vond het direct een mooie combi, maar dat had ik dus niet van tevoren zo bedacht! Het ontstond doordat ik met een open blik zocht. 

Kortom: heb je zin om je interieur te veranderen, maar weet je nog niet precies wat je wilt? Probeer eens andersom te creëren. Kijk wat er aangeboden wordt en wie weet vind je iets wat je zelf in eerste instantie nooit had bedacht (en ben je ook nog eens duurzaam bezig!) Hierbij dus een oproep: heb je verf over? Bied het aan op Marktplaats!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!