De mooiste Perzische tapijten

Accessoires
Met een prachtig Perzisch vloerkleed haal je de Oosterse sferen in huis.
Met een prachtig Perzisch vloerkleed haal je de Oosterse sferen in huis. (Foto: Adobe Stock)

Het Perzische tapijt is terug van weggeweest. Met een prachtig Perzisch vloerkleed haal je de Oosterse sferen in huis. Combineer dit met moderne meubels en accessoires voor een unieke look!

Binnen no-time je huiskamer een andere look geven: dat kan met een Perzisch kleed. Laat de kleur van het tapijt met je meubels matchen, of kies juist voor een contrasterende tint om je woonkamer een extra kleurdimensie te geven. Wat dacht je van fris oranje of mintgroen? Tip: gebruik het als tafelloper. In combinatie met een moderne tafel creëer je al snel een warme sfeer! Ook leuk: leg verschillende kleden onder de eettafel voor een speels effect. 

Perzisch tapijt: inspiratie

Het Farah Maschad-vloerkleed van Volero heeft een subtiel patroon en sierlijke franjes. De donkerblauwe kleurstelling zorgt ervoor dat het kleed perfect past in élk interieur. Het materiaal bestaat uit een combinatie van katoen en polyester chenille. Dit zorgt voor een fluwelen look. Dit vloerkleed is gemakkelijk schoon te maken met een tapijtreiniger of stofzuiger. Perfect dus! Je shopt het tapijt hier.

Het Valerie vloerkleed van Artichok is het type laagpolig vloerkleed waar je ‘u’ tegen zegt. De afwerking en sierlijke print doen denken aan een Perzisch tapijt. Het creëert een verbinding tussen alle losse meubels in huis, zodat er één geheel ontstaat. Door z’n afmetingen is het kleed uiterst geschikt voor in de woonkamer, bij de zithoek of de eetkamer. Je shopt het tapijt hier.

Hoe leuk is het pastelkleurige vintage vloerkleed ‘Valerie’ van GewoonStijl, gemaakt van synthetische wol? Sfeervol én kleurrijk. Je shopt het tapijt hier.

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!