De grootste voordelen van ledstrips.
De grootste voordelen van ledstrips. (Foto: aangeleverd)

De grootste voordelen van ledstrips

Accessoires

Het gebruiken van een ledstrip komt met vele voordelen. Iedere woning heeft natuurlijk verlichting nodig. Jaarlijks kan er erg veel energie verbruikt worden voor enkel het verlichten van een woning. Om hiervan af te komen komt het steeds vaker voor dat er ledverlichting wordt gebruikt. Zowel woningen als bedrijfspanden stappen vaak over naar het gebruiken van ledverlichting. Dit is natuurlijk ook niet zonder reden. Hier zul je te weten komen waarom je ledverlichting moet gebruiken. 

Minder energie verbruiken

Het grootste voordeel van ledverlichting is het energieverbruik. Traditionele manieren om de woning te verlichten verbruiken te veel energie. Energie wordt ook steeds duurder waardoor het belangrijk is om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan. Omdat verlichting dagelijks wordt gebruikt, is het nodig om hierop te bezuinigen. Met ledverlichting zorg je ervoor dat een woning prima verlicht kan worden terwijl je er veel geld op kan besparen. Vroeger werd ledverlichting enkel gebruikt als achtergrondverlichting. De verlichting werd vaak gebruikt voor het veranderen van de sfeer in een woning. Tegenwoordig wordt ledverlichting ook gebruikt als hoofdverlichting. Door alle verlichting te vervangen door ledverlichting, kun je ervoor zorgen dat je jaarlijks meer dan 2 keer zo weinig energie verbruikt aan verlichting. Met een ledstrips afstandsbediening kun je ook op afstand uitzetten wanneer je het niet gebruikt. 

Een langere levensduur

Ledverlichting heeft ook als voordeel dat het veel langer meegaat. Spaarlampen en gloeilampen moeten vaak om de zoveel tijd vervangen worden. Met name de gloeilampen moeten vaak vervangen worden. Ledverlichting gaat veel langer mee waardoor je ze vrijwel niet hoeft te vervangen. Op de lange termijn kan je dit ook veel geld besparen doordat je de verlichting niet zo vaak hoeft te vervangen. Die langere levensduur is ook veel beter voor het milieu. Dit komt doordat het vervangen van verlichting veel vuil kan maken. Het kost ook weer energie om dit afval weer op te ruimen. Ledverlichting wordt minder vaak weggegooid waardoor je minder afval produceert en er dus minder energie nodig is om dit afval weer op te ruimen. 

Verbeterde verlichting

De technologie voor ledverlichting wordt steeds beter. Vroeger werd het vaak voor achtergrondverlichting gebruikt doordat het niet fel genoeg was om als hoofdlicht te gebruiken. Tegenwoordig is de helderheid van ledverlichting veel hoger waardoor het ook als hoofdverlichting gebruikt kan worden. Ook zijn eer meerdere kleuren bijgekomen waardoor je ook een ledstrip kunt krijgen die vrijwel iedere kleur kan maken die je kunt bedenken. 

Makkelijk te installeren

Tegenwoordig is het aansluiten van ledverlichting ook erg makkelijk. Deze verlichting kun je namelijk gewoon met een stekker in het stopcontact stoppen om het te voorzien van elektriciteit. Dit maakt het voor iedereen geschikt om snel verlichting aan te brengen aan de woning. 

Afbeelding
Zó benut je elke centimeter van de buitenruimte Tuin 6 nov, 15:00
Afbeelding
Interieurtip van Suus: over de grens Duurzaam 4 nov, 10:00
Afbeelding
Kinderkamer inrichten: dé trends van 2023 Accessoires 3 nov, 13:00
Afbeelding
Meer kleur in het interieur? Dat doe je zo! Huis 31 okt, 12:00
Afbeelding
Ontdek de Flexa Kleur van het Jaar 2023! Accessoires 28 okt, 11:00
Afbeelding
Adembenemende lentetuin met bloembollen Tuin 27 okt, 10:00
Afbeelding
De mooiste keukentrends van 2023 in beeld! Huis 25 okt, 12:00
Afbeelding
De eerste circulaire én modulaire bank van Nederland Duurzaam 22 okt, 15:00
Afbeelding
Liefde voor groen in het interieur Accessoires 20 okt, 12:00
Afbeelding
De grootste voordelen van ledstrips Accessoires 19 okt, 10:34
Afbeelding
Handgemaakt van porselein Accessoires 18 okt, 12:00
Afbeelding
Lekker zacht én duurzaam beddengoed Accessoires 16 okt, 10:00
Afbeelding
Tips om de deur zo leuk mogelijk te behangen Accessoires 14 okt, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.