Interieurtip van Suus: kleur bepalen

Accessoires
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je het perfecte kleurenpalet voor jouw huis samenstelt!

Susan: “Vind je het moeilijk om te bedenken welke kleuren je in je interieur wilt laten terugkomen, en wat goed bij elkaar past? Dit kan best een uitdaging zijn. Ja, ook nog steeds voor mij! Maar geen zorgen: ik heb een leuke tip voor jullie. 

Favoriete plaatjes

Begin eens plaatjes te verzamelen die je mooi vindt. Dit hoeven geen interieurfoto’s te zijn. Denk aan kiekjes van je vakantiebestemmingen, je favoriete schilderij of lievelingsbloemen. Of scroll gewoon eens door je foto’s op je telefoon. Kies één plaatje dat je het meeste aanspreekt of waar je echt blij van wordt. Stel dat je ontzettend van de zee houdt, dan heb je hier vast foto’s van. Kijk vervolgens naar alle kleuren die in je foto verborgen zitten. Dat zijn er meer dan je in eerste instantie zou denken!

Door middel van een programma zoals Photoshop haal je via het ‘pipetje’ kleuren uit de foto. Dit kan ook online, google maar eens op ‘color picker’. Zie je welke kleuren ik uit foto 1 haal? Geel en dieppaars had je vast niet verwacht als je denkt aan de zee!


Beeld: aangeleverd

Uit foto 2, ook een foto van de zee, haal ik heel andere kleuren. Ik vind zelf foto 1 het mooist, omdat ik erg van contrast houd. Dit zie je dus terug in het kleurenpalet.


Beeld: aangeleverd

Je kunt ook op Pinterest zoeken op ‘kleurenpalet’, dan krijg je veel voorbeelden van foto’s en bijpassende kleuren. Maar hóé leuk is het om zelf een kleurenpalet samen te stellen op basis van je favoriete foto of schilderij? Ik geloof dat je op deze manier onbewust de juiste kleuren zult kiezen die perfect bij jou passen. Succes!”

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!