DIY naambordjes voor aan de kersttafel

Accessoires
Maak dit feestelijke naamkaartje zelf.
Maak dit feestelijke naamkaartje zelf. (Foto: www.tablejoy.nl)

Maak jouw kersttafel extra persoonlijk door een naambordje te maken voor elke gast. Op deze manier maak je de komst voor de gasten speciaal én kun je gelijk de tafelschikking bepalen! Erg handig voor iedereen die niet naast zijn/haar schoonmoeder wil zitten.

Nieuwsgierig hoe je dit zelf maakt? Lees snel verder!

DIY naambordjes kersttafel

Je kunt van verschillende materialen leuke en kunstzinnige naambordjes maken. Wat dacht je van witte kerstballen waarop je met mooie sierletters de namen van de gasten schrijft? Ook leuk is een naamkaartje in de vorm van een cadeautje. Bijvoorbeeld een kaars met daaraan een persoonlijke boodschap. Zijn jullie spelletjesfanaten? Dan is het een goed idee om Scrabble uit de kast te halen en daar de namen mee te vormen. Heb je iets meer tijd en wil je echt uitpakken? Wij leggen je uit hoe je van een paar items dit leuke naamkaartje met natuurlijke materialen maakt.

Benodigdheden 

- Klein houtstammetje of een tak met een diameter van 5 centimeter. Bij sommige hobbywinkels kun je zakken met kant en klare houtschijfjes kopen
- Klein boortje en zaag
- Verschillende blaadjes van de boom
- Gouden spuitverf
- Waterbestendige stift
- Stevig papier voor het naamkaartje
- Takjes zoals eucalyptus of dennentakken
- Dun goudkleurig ijzerdraad
- Eventueel andere versiering zoals kleine dennenappeltjes

Zo ga je te werk

Zaag het houtstammetje in dunne schijfjes van circa 1,5 cm dik. Maak met een klein boortje een gaatje in het midden van een schijfje. Knip een kaartje van ongeveer 6 x 2,5 cm uit het papier en schrijf de naam van de gast erop. Spuit het gedroogde blaadje van de boom goud. Bevestig dit blaadje aan een takje met het ijzerdraad. Steek het geheel in het houten schijfje. Laat de gasten maar komen! 

DIY naambordjes kersttafel
Ook leuk met eucalyptus. Bron: Tablejoy.nl

Nieuwsgierig naar nog meer originele stylingtips? Neem dan een kijkje op Tablejoy.nl!

Meer inspiratie? Yes!

Volg Rodi Wonen voor de leukste #wooninspiratie op Instagram en Facebook!