Dé babykamer trends van 2023

Accessoires
In 2023 mag de babykamer een tikkeltje stoerder zijn.
In 2023 mag de babykamer een tikkeltje stoerder zijn. (Foto: Adobe Stock)

Dé babykamer van 2023 is vintage, kleurrijk en karaktervol. Pimp oude meubels, shop leuke accessoires bij de kringloop en mix dit met nieuwe producten voor een kamer waar jouw kindje zich helemaal thuisvoelt. 

Babykamertrends 2023

Als jijzelf of iemand uit je familie- of vriendenkring in verwachting is, staat het inrichten van de babykamer bovenaan de to-do list. Want hoe pak je dat aan, en wat heb je allemaal nodig? Het is uiteraard een kwestie van smaak, maar wij hebben dé babykamer trends van 2023 op een rijtje gezet! Laat je inspireren. 

Kleurenpalet babykamer 2023

In 2023 mag de babykamer een tikkeltje stoerder zijn. Denk aan diepere kleuren zoals donkerblauw, mosgroen, oudroze en okergeel. Hierdoor krijgt de babykamer een stoerder karakter. Door het kleurenpalet zorgvuldig met elkaar af te stemmen is de babykamer geschikt voor zowel een jongetje als een meisje. Met de accessoires kun je de kamer naar eigen smaak wat lieflijker maken. Je kunt de babykamer ook een verlengstuk maken van de rest van het interieur.

Tip: een handgeschilderde muur is trending in 2023. Hierdoor heb je gelijk iets dat 100% uniek is! Een jungle, een sprookjesbos of een kasteel: met een muurschildering laat je de babykamer tot leven komen. Google naar ‘muurschildering babykamer’ en ontdek welke kunstenaars in jouw omgeving dit maken. 


Vintage babykamer meubels

Dé meest unieke babykamer trend van 2023 is het mixen en matchen van oud en nieuw. Kortom: speur naar vintage meubels of geef oude meubels een nieuw leven met een likje verf. Misschien heeft een kennis of goede vriendin nog oude meubeltjes voor de babykamer liggen, die je kunt pimpen. Of misschien ligt er nog wat op de zolderkamer van je ouders. Tip: bezoek de kringloop voor bijzondere items. Hiermee maak je de babykamer helemaal naar je eigen smaak, en het is nog duurzaam ook!

Duurzame babykamer 2023

Het uitgangspunt van de babykamer van 2023 is duurzaamheid en imperfectie. Wees niet bang om buiten de lijntjes te kleuren als het aankomt op het uitkiezen en combineren van meubels in de babykamer. Eigenheid en karakter staan centraal. Door te hergebruiken heb je niet alleen unieke items, maar bespaar je ook geld. Leen bijvoorbeeld speelgoed bij een speelotheek bij jou in de buurt. Voor een klein bedrag kun je een jaar lang elke maand speelgoed uitzoeken. Handig, vooral omdat kinderen snel zijn uitgekeken op hun speelgoedjes. Daarnaast is het lekker betaalbaar. Wel zo fijn met de huidige inflatie!

Babykamer 2023: de mooiste producten


Webbing, een speciale manier van rotan vlechten, bestond al begin twintigste eeuw, maar is nu terug van weggeweest en perfect voor in de babykamer. Het vlechtwerk heeft een bohemian en retro look; helemaal van deze tijd. Een milieubewuste keuze, want het vlechtwerk wordt van natuurlijk materiaal gemaakt. Je shopt de kast hier.


Ontdek de antieke commodes van Antiekgroothandel Het Inboedelhuis. Deze commodes komen uit heel Europa. Het is een lage kast met 3 of meer grote lades waar je het linnengoed en de spullen van je baby in opruimt. Kies zelf de kleur, greepjes, pootjes en maak het helemaal eigen! Hier vind je meer informatie. 

Deze hanglamp van metaal in trendy pasteltinten is perfect voor een moderne babykamer. Niet alleen schattig, maar ook dimbaar. Tip: gebruik LED-peertjes om de lamp van duurzame stroom te voorzien. Je shopt hem hier.


Beeld: Secondfurn.nl.

Dit betaalbare tweedehands ledikant is gemaakt van hardhout, ooit zelfgemaakt door een timmerman. De afmetingen zijn 120 x 65, de kleur is zachtroze. Op een paar plekjes is de verf beschadigd, maar verder is de ledikant in goede staat. Je shopt ‘m hier.


Een naamlampje is een leuke musthave voor op de baby- of kinderkamer! Je kunt ‘m zelf personaliseren en op een leuk plekje neerzetten. Zo maak je de babykamer ‘eigen’, wat perfect past bij de stijl van 2023. Dit lampje heeft een timer, waardoor het automatisch aanspringt en 6 uur lang blijft branden. De volgende dag gaat hij weer om hetzelfde tijdstip aan. Je shopt het lampje hier

Met deze 3D decoratiecollectie van Assembli haal je een speelse zwerm vlinders in huis, die je óveral aan kunt brengen: op de muur, lamp, bij een fotolijst of kastje. De vlinders zijn makkelijk te bevestigen. Haal ze van de vellen af, doe de dubbelzijdige lijmstip erop en plakken maar. Het zijn er 24, dus je kunt lekker creatief aan de slag. Je shopt de vlinders hier.

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!