Met déze tips krijg je witte handdoeken weer spierwit

Accessoires
Met deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zijn witte handdoeken snel weer spierwit.
Met deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zijn witte handdoeken snel weer spierwit. (Foto: Adobe Stock)

Hoe krijg je witte handdoeken weer spierwit? Na verloop van tijd kunnen handdoeken valer worden of hun kleur verliezen. Dat is natuurlijk zonde. Gelukkig zijn er verschillende manieren om witte handdoeken weer écht wit te krijgen. Ontdek deze tips!

Witte handdoeken wit houden

Een huis-tuin-en-keukenmiddeltje: soda. Dit kan gebruikt worden als bleekmiddel. Leg witte handdoeken een tijdje in een teiltje met soda en wat lauw water. Een eetlepel is genoeg. Laat dit goed weken, en doe daarna de handdoeken in de was. Voilà: jouw handdoeken zijn weer stralend wit!

Onder ‘huis-tuin-en-keukenmiddeltjes’ valt ook citroensap. Hiermee krijg je jouw witte handdoeken weer zo wit als sneeuw. Verzamel je witte handdoeken, laat ze dan weken in een teiltje met heet water en doe er een scheutje citroensap bij. 

Handdoeken spierwit houden

Om jouw witte handdoeken écht wit te houden kun je vloeibaar wasmiddel beter laten staan. Kies in plaats daarvan voor waspoeder, speciaal voor witte was. Hierin zitten bepaalde deeltjes die zorgen dat een stof verbleekt. Dit werkt het beste als je de handdoeken op hoge temperatuur wast. 

In de lente hang je witte handdoeken buiten om te drogen in de zon. Maar let op dat ze niet te lang blijven drogen. Als de witte stof te lang wordt blootgesteld aan de zon, kan het een gele gloed krijgen. En dat wil je natuurlijk niet. Haal jouw handdoeken, als de stof droog is, gelijk weer binnen. 

Handdoeken wit houden: tips

Ook belangrijk is dat je witte handdoeken niet samen met een andere kleur wast. Was minimaal op 60 graden. Hiermee worden de bacteriën gedood en vuil verwijderd.

Volg Rodi Wonen

Meer praktische interieurtips lezen? Neem een kijkje op onze Instagrampagina, of volg ons op Facebook!