Dít is waarom de resterende tijd van de wasmachine nooit klopt

Accessoires
Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

Waarom lijkt de resterende tijd van de wasmachine nooit te kloppen? Je herkent het vast wel: op het display van de wasmachine staat dat het nog 10 minuten duurt. Nog even wachten voordat je de deur uit gaat, dan kun je de was gelijk drogen. Maar: die 10 minuten kloppen vaak niet. Hoe kan dat?

De wasmachine is een slim apparaat met verschillende snufjes, zoals een beladingssensor, die ervoor zorgt dat er precies genoeg water wordt gebruikt. 

Waarom de resterende tijd van de wasmachine nooit klopt

Jouw wasmachine meet hoeveel wasmiddel er nog in de trommel zit. Als je te veel hebt gebruikt moet er extra water worden toegevoegd om het schuim weg te werken. Daar houdt de timer natuurlijk geen rekening mee. Deze wordt pas later in het proces op de hoogte gesteld met last-minute klusjes. Dit kost (helaas) tijd. 

Resterende tijd wasmachine inschatten

Gelukkig zijn er een paar manieren waarop je de sensoren van je wasmachine kunt helpen:

1) Doe de was éérst in de trommel en kies daarna pas het programma.
2) Was lichte kleding (zoals tops) en zwaardere items (zoals spijkerjacks) los van elkaar. De wasmachinesensoren kunnen in de war raken van een combinatie van lichte en zware items. Hierdoor weet het niet meer precies hoeveel tijd er nodig is. Oeps!

Helpen deze tips niet? Zet dan een lekkere kop thee en wacht geduldig tot de was klaar is, voordat je de deur achter je dichttrekt.

Volg Rodi Wonen

Wil je graag wekelijks de nieuwste interieurtrends en nog meer handige tips ontdekken? Volg ons op Instagram en via Facebook!