Geef je interieur een vleugje messing!

Accessoires
Messing geeft je huis extra glamour, zonder dat het too much wordt.
Messing geeft je huis extra glamour, zonder dat het too much wordt. (Foto: Adobe Stock)

Eén van de woontrends in 2023? Goud en messing! Vooral messing zie je de laatste tijd in steeds meer interieurs terugkomen. Dit materiaal wordt ook wel ‘het nieuwe goud’ genoemd. De matte look geeft een chique én warme uitstraling aan je interieur. Het past bij talloze woonstijlen, dus geef je huis een vleugje messing!

Messing bestaat uit koper en zink, waardoor het matte gouden uitstraling krijgt. Het geeft je interieur net dat beetje extra glamour, zonder dat het too much wordt.

Messing: dé interieurtrend van 2023

Hoe pas je messing toe in jouw huis? Wij geven een paar tips. 

Messing accessoires

Messing heeft zo’n krachtige kleur dat je het zich vooral leent als accentkleur. Laat het terugkomen in meerdere accessoires om een rijk geheel te creëren. Messing is prachtig in combinatie met rookglas, fluweel en grof gebreide plaids en kussens. Het staat ook mooi bij groen. Wat dacht je van een messing bloempot?


Messing staat niet alleen prachtig op je (bijzet)tafel, het is ook heel mooi als wanddecoratie. Wat dacht je van een messing klok of fotolijst? Een groot schilderij of kunstwerk kan ook heel goed een stijlvolle messing lijst hebben. 


Messing muurverf

Ben je de basiskleuren bruin, wit, grijs of zwart op je muur zat? Met metallic gouden verf kun je alle kanten op en geef je jouw muur een vleugje messing! Kies ervoor om de hele muur in deze kleur te verven of wil je het liever wat minder overheersend? In dat geval kun je ook voor een cirkel, vlak of patroon kiezen. 


Stalen deur met messing look

Wanneer je genoeg budget hebt voor een make-over, kun je een stalen deur met messing look laten plaatsen. Op maat gemaakt, zodat je altijd een prachtig product van hoge kwaliteit hebt. De messing kleuren geven het resultaat een speelse look. Het doorkijkgehalte van een stalen deur zorgt ook gelijk voor meer licht in een ruimte!

Welke tip ga jij toepassen in jouw interieur?

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!