Interieurtip van Suus: ode aan ronde eettafel

Accessoires
Afbeelding
(Foto: Chiela van Meerwijk)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op rodiwonen.nl deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer brengt de expert een ode aan de ronde eettafel!

Susan: “De ronde eettafel, je ziet ‘m weer veel in de interieurs. En wat mij betreft terecht! Ik hoorde laatst de eigenaar van een kringloopwinkel zeggen dat hij geen ronde eettafels aanneemt omdat hij ze aan de straatstenen niet kwijtraakt. Hij vond het een ouderwets en ontzettend onpraktisch ding. Ik was compleet verbaasd. Het is vast zijn persoonlijke mening, want ik ervaar echt het tegenoverstelde! Daarom schrijf ik nu deze ode aan de ronde tafel, want ze hebben zó veel voordelen! Ik heb ze op een rijtje gezet:

  • Een ronde eettafel is heel gezellig, iedereen kijkt elkaar aan en niemand zit alleen, zoals bij een rechthoekige eettafel weleens gebeurt als je met een oneven aantal personen bent.
  • Je kunt aan een ronde eettafel met gemak een stoel bijschuiven, iedereen schikt een beetje in. Je zult nog versteld staan met hoeveel mensen je aan een kleine ronde tafel kunt zitten. Let dan wel op dat je een tafel op een kolompoot hebt, zodat niemand tegen een poot aan zit.
  • Je kunt een ronde tafel vaak makkelijker kwijt in een kleine ruimte.
  • Een ronde eettafel kun je heel eenvoudig in een hoekje kwijt. Je plaatst een hoekbank en twee stoelen erbij en je hebt een volwaardige eetruimte gecreëerd op een paar vierkante meter! 

Jammer dat de meneer van de kringloop ze niet wil aannemen, want ik denk dat juist de ouderwetse ronde houten tafels superleuk zijn in een hedendaags interieur. Ik heb voor jullie wat voorbeelden uitgezocht van supergave ideeën die je met een oude tafel kunt uitvoeren. Bewaren dus, die prachtige tafels!


Beeld: Naomi Young, Pinterest


Beeld: theidentite.co, Pinterest


Beeld: Pinterest

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook, zodat je de nieuwste Interieurtip van Suus altijd als eerste kunt lezen!