Ontdek dé vloertrends van 2024!

Accessoires
Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

Op zoek naar een nieuwe vloer of een tof vloerkleed? Wij hebben de nieuwste vloertrends voor je op een rijtje gezet! Ga je voor echt eikenhout, een strakke gietvloer of duurzaam PVC? 

Nieuwsgierig? Lees snel verder! 

Vloertrend 2024: visgraat

Het blijft een plaatje, de visgraatvloer. Ja, het is een trend in 2024, maar wél een tijdloze trend. De visgraatvloer siert al generaties lang de vloer van menig huis. De chique uitstraling van toen heeft deze houten vloer nog elke dag! De visgraatvloer is verkrijgbaar in talloze materialen. Denk aan parket, laminaat en PVC. Keuze genoeg, dus! 

Tekst gaat verder na de afbeelding


Vloertrend 2024: parket

Ja, ook in 2024 blijft de houten vloer met stip op één staan. En wat is er mooier dan de elegante parketvloer? Dit type vloer past bij élke woonstijl, gaat lekker lang mee en is tijdloos. Tip: een lamelparketvloer kan zwevend gelegd worden, waardoor je ‘m ook makkelijk zelf kunt leggen. Enne: dit type vloer is geschikt voor vloerverwarming!

Tekst gaat verder na de afbeelding


Vloertrend 2024: PVC en EVC

Een PVC-vloer is een houtvrije vloer. Het wordt gemaakt van kunststof en bevat verschillende lagen polyvinylchloride. Dankzij de huidige, moderne technieken is een PVC-vloer niet van een echte houten vloer te onderscheiden! De PVC-vloer is een stuk sterker dan laminaat en gaat daarom jarenlang mee. Dankzij de goede slijtlaag zullen er nauwelijks beschadigingen ontstaan.  

Nieuw zijn de EVC-vloeren van vtwonen: ook wel de duurzame zussen van PVC genoemd. Deze vloeren zijn lekker duurzaam: ze zijn volledig afbreekbaar, 100% recyclebaar én voldoen aan dezelfde eisen als PVC. EVC is deels gemaakt van hergebruikte materialen, zoals granulaat wat bestaat uit 60% steenpoeder en 40% polypropyleen. Dit maakt de EVC vloer 100% natuurvriendelijk. Nieuwsgierig? Je shopt de EVC-vloeren hier!

Tekst gaat verder na de afbeelding


Vloertrends 2024: Gietvloer

In 2024 is de gietvloer helemaal on trend. Deze is gemaakt van kunststof, maar lijkt op beton. Deze associatie wordt gemaakt doordat beide vloeren een kenmerkende grijze kleur én strakke uitstraling hebben. De gietvloer heeft vele voordelen. Naast de tijdloze look heeft het een strakke afwerking, gaat het lekker lang mee (minstens twintig jaar), kun je het makkelijk schoonhouden én is het slijtvast. Ook niet onbelangrijk: de gietvloer is vochtwerend, duurzaam en bruikbaar voor vloerverwarming. Je hoeft overigens niet voor grijs te kiezen, want de gietvloer is verkrijgbaar in verschillende schitterende kleuren én afwerkingen. 

Tekst gaat verder na de afbeelding


Vergeet het vloerkleed niet!

Een vloer is pas écht af met een vloerkleed erop. Fijn voor je voeten, fijn voor de akoestiek in huis én het zorgt voor betere isolatie. Win-win, dus. Ontdek een vloerkleed dat helemaal bij jouw woonstijl past. Ga je voor hoog- of laagpolig, rond of vierkant? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Tekst gaat verder na de afbeeldingen


Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!