Hoe vaak moet je de handdoeken wassen?

Accessoires
Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

Hoe vaak moet je handdoeken wassen? Als je fris en fruitig onder de douche vandaan komt, is er níks lekkerder dan een schone, zachte handdoek. Maar na een paar douchebeurten is de frisheid er wel vanaf. Dus hoe vaak moet je de handdoeken wassen?

Handdoeken zijn niet voor niets een broedplaats voor bacteriën: ze zijn warm, vochtig én hebben een neutrale pH-waarde. Wanneer je je afdroogt met een handdoek, blijven er celresten in zitten. Samen met luchtdeeltjes vormt dit een walhalla voor bacteriën. Gatsie!

Hoe vaak handdoeken wassen?

Om bacteriën en ziektekiemen te voorkomen is het belangrijk om handdoeken regelmatig te wassen. Als vuistregel kun je het volgende aanhouden: was je handdoek na ‘m 3 tot 4 keer gebruikt te hebben. Ben je een snelle zweter of leef je in een vochtig klimaat? Dan kun je de handdoeken het beste na twee keer gebruik wassen.

hoe vaak handdoeken wassen, handdoeken wassen hoe vaak, handdoeken wassen, handdoeken wassen tips,

Handdoeken wassen: hoe vaak?

Om handdoeken goed schoon te krijgen, moet je ze altijd op 60 graden wassen op een katoenprogramma (check wel altijd eerst het waslabel). Gebruik daarnaast een milder wasmiddel. Laat de handdoeken niet te lang in de wasmachine zitten en zorg ervoor dat ze goed drogen. Ook als je jezelf hebt afgedroogd, is het belangrijk dat je de handdoeken goed laat uithangen en drogen. Er blijven namelijk minder bacteriën in je handdoek leven als deze goed opdroogt. Laat de handdoek drogen op de verwarming of hang ‘m uit. In de lente en zomer kan dit ook buiten, als de zon lekker schijnt. 

Hoe vaak handdoeken wassen?

De laatste tip: vervang je handdoeken eens in de paar jaar! Op een gegeven moment verliezen handdoeken het absorptievermogen; daarnaast drogen ze minder snel en goed op. Onze tip: investeer in handdoeken en badlakens gemaakt van duurzame materialen, zoals die van de Bijenkorf Home, Yumeko, Allnatura of Eco Giving. Genoeg mooie merken!

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!