Voel je tHUISS met Nikki: zó kies je het juiste vloerkleed

Accessoires
Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS.
Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS. (Foto: aangeleverd)

Even voorstellen: Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS. Ze woont samen met haar vriend en kat Muis in het centrum van Alkmaar. Op Rodiwonen.nl deelt Nikki elke maand leuke DIY’s, trends én duurzame tips. Deze keer legt Nikki uit hoe je het juiste vloerkleed uitkiest!

Nikki: “Een vloerkleed is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor sfeer. Door een mooi vloerkleed neer te leggen vormen de losse onderdelen in de woonruimte één geheel. Je creëert dus een soort eiland! Het gebruik van een vloerkleed zorgt ook voor een fijne akoestiek. Een vloerkleed kan een échte eyecatcher zijn vanwege de kleur, de vorm en het materiaal. Desondanks kan het lastig zijn om het juiste vloerkleed uit te kiezen. Want: wat staat mooi bij jouw interieur? Ik geef tips om de zoektocht wat gemakkelijker te maken! 

Vloerkleed kiezen: welke vorm?

De meeste mensen kiezen voor een rechthoekig vloerkleed in huis. Mijn tip: ga voor een rond kleed! Dit zorgt voor een speels effect en straalt zachtheid uit in de ruimte. Bij een industriële stijl met staal en strakke lijnen, kan een rond kleed in huis een toevoeging zijn om net het ‘harde randje’ eraf te halen.

Een rechthoekig of vierkant kleed leent zich meer om het middelpunt van een ruimte te zijn door de strakke lijnen. Bij een rond kleed zit je hier minder aan vast. Verder is het ook gaaf om een rond kleed te combineren met een rechthoekig of vierkant kleed.


Een rond vloerkleed zorgt voor een speels effect. Beeld: HUISS

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

De maat van een vloerkleed bepalen is altijd lastig. Maar ik heb de gouden tip! Pak de oude kranten erbij, leg de kranten op de vloer, en boots na hoe je het kleed wil hebben. Daarnaast kun je als richtlijn nemen dat het vloerkleed aan beide zijden van de bank minimaal 15 centimeter uitsteekt.


Beeld: HUISS

Hoe kies ik de juiste kleur?

Bij het kiezen van een vloerkleed is het belangrijk om jezelf af te vragen wat de functie van het kleed wordt. Wil je een eyecatcher? Dan is het gaaf om een kleur te kiezen die niet terugkomt in het interieur. Daardoor valt het kleed lekker op! Wil je liever je voeten warmhouden, of het vloerkleed gebruiken als verbindende factor tussen de meubels? Dan is het mooi om te kiezen voor een kleur die terugkomt in de stof van de stoelen, of dezelfde kleurtint als de muur.

Tip: laat kussentjes of accessoires matchen met het kleed, om zo een mooi en rustig beeld te creëren. Hopelijk wordt een vloerkleed uitzoeken met deze tips een stuk leuker en makkelijker!”


Beeld: HUISS

Volg Rodi Wonen
Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook, zodat je de nieuwste column van Nikki als eerste kunt lezen!