4x vintage shoppen

Duurzaam
verrassende erecatchers bij Vintage Adventurers
verrassende erecatchers bij Vintage Adventurers ((((Foto:vtwonen&designbeurs.nl ))))

Voor vintage meubels hoef je al lang niet meer naar Frankrijk. In Nederland vind je een steeds groter aanbod van vintage, upcycled en antieke meubels en accessoires, zoals de winkel Vintage Adventures in Haarlem met maar liefst 500m2 aan unieke vondsten. Fijn, want wat kun je gelukkig worden van een unieke vitrinekast, mooie oude deuren of een gebutste reiskoffer. Het zijn eyecatchers voor je huis met een hoge geluksfactor.

Accessoires & ambachtelijke meubels 

Combitex & Even Anders staat bekend om het verhuren van tenten en de verkoop van oude legerdump, maar ze hebben véél meer: ‘even anders’ staat voor meubels en woonaccessoires. Ze verkopen onder andere brocante en antieke kasten en maken prachtige meubels op maat. Voor stylist Marianne is het een feest om hier op zoek te gaan naar spullen voor nieuwe producties. De winkel is een als een doolhof waar in elk hoekje en gaatje iets moois te vinden is.

Brocante, vintage en antiek

Van Dijk & Ko is te vinden in Amsterdam-Noord. De enorme loods van zo’n 2500 m2 staat vol vintage, brocante en antieke meubels en woonaccessoires. Wie hier regelmatig komt, zal keer op keer worden verrast door nieuwe items. Er is wekelijks nieuwe aanvoer, zoals de wandkasten uit Hongarije in authentieke kleuren en de partij vazen uit de jaren 60 die Fietje spotte. Dé tip van Fietje? Van Dijk & Ko maakt prachtige tafels op maat, met de keuze uit verschillende afwerkingen, kleuren en stalen en houten frames.

Van tegel tot tafel 

Op een industrieterrein in Eemnes vind je Jan van IJk, met één hectare aan authentieke en bijzondere bouwmaterialen. Van vintage tegels tot vier-meter-lange tafels en van oude deuren tot glas in lood ramen, alles is hier te vinden. Voor wie liever niet zelf aan de slag gaat heeft Jan van IJk ook op maat gemaakte meubels in de aanbieding. Zo maken ze robuuste badkamermeubels van eikenhout met wasbakken van Belgisch hardsteen. Mooi!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk op vtwonenendesignbeurs.nl of op de Facebookpagina van Rodi Wonen!