Groen dak als duurzame oplossing

Duurzaam
Groen dak aanleggen met subsidie
Groen dak aanleggen met subsidie ((Foto:hetgroeneloket ))

Maar weinig mensen worden niet blij van stadsgroen. Minder blij worden we van hoosbuien, luchtvervuiling, dakschade en geluidsoverlast. Groene daken bieden ongelofelijk veel duurzame en betaalbare voordelen voor veel voorkomende problematieken als, hittestress, regenwateroverlast en de in zwaarweer verkerende biodiversiteit.

De voeten droog, het hoofd koel en de bijen blij!

Samen werken aan een groene, koele, vitale, biodiverse en regenbestendige stad is makkelijker dan je denkt. Een groendak brengt o.a. verkoeling, vangt regenwater op en verhoogt de capaciteit van zonnepanelen. Regentonnen vangen kostbaar regenwater op voor hergebruik en geveltuinen zorgen voor meer groen en regenwaterafvoer. 

Subsidie

En in de meeste gevallen ontvang je een  subsidie. Dankzij diverse stimuleringsregelingen vanuit de gemeenten, waterschappen en provincies is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor diverse vergroenende oplossingen, als: een groendak, groene gevels, tegels uit tuin en een regenpijp afkoppeling. De voorwaarden per gemeente en plaats verschillen enorm.

Shop

In de shop van het groene loket vind je diverse duurzame producten en doe het zelf groendak aanleg sets, waarmee je gemakkelijk en snel aan de slag kunt. Liever eerst persoonlijk advies, wil je met de buren aan de slag of iemand anders laten aanleggen? Ze begeleiden je graag bij projecten. 

Voor meer wooninspiratie kijk ook op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

DIY groen dak aanleggen
Samen met de wijk