DIY: recycle je eigen magazines!

Duurzaam
Lekker duurzaam én creatief: recycle je eigen magazines!
Lekker duurzaam én creatief: recycle je eigen magazines! (Foto: Unsplash)

Duurzaam oftewel ‘groen’ wonen wordt steeds belangrijker. Bij Rodi Wonen delen we elke donderdag een fijne duurzaamheidstip. Deze keer: recycle je eigen magazines!

Heb je thuis een steeds groter wordende stapel magazines, en weet je niet wat je ermee aan moet? Het recyclen van magazines heeft veel voordelen. Je kunt er de leukste dingen mee maken. Lekker duurzaam. Wij geven tips!

Magazines recyclen tips

Gooi de stapel met tijdschriften niet gelijk bij het oud papier, maar maak er een moodboard van voor je nieuwe huis. In verschillende interieurmagazines en glossy’s staan de mooiste nieuwe woonaccessoires, binnenkijkjes in unieke huizen én vintage meubels. Knip de items uit die jij inspirerend vindt en plak ze op een stevig vel papier. Je kunt ook een moodboard maken voor de doelen die je dit jaar wilt bereiken (#lifegoals) of de reizen die je wilt maken. It’s up to you!


Tip twee: op zoek naar origineel inpakpapier? Hier kun je magazines voor gebruiken. Oude kranten zijn ook heel geschikt voor origineel inpakpapier. Dit staat niet alleen heel leuk, maar is ook nog eens lekker duurzaam.

Wil je iemand een origineel kaartje sturen? Ook hier kun je een DIY-project van maken. Knip en plak de mooiste foto’s én feestelijke items uit het magazine. Plak deze aan de binnenkant van de envelop, of versier je kaart ermee. Wauw!



Gek op mooie wanddecoraties? Wie niet! Op Pinterest kun je veel inspiratie vinden van wanddecoraties gemaakt van.... juist, magazines! Hoe leuk is dat?


Ben je niet zo creatief? Gebruik oude magazines of kranten om breekbare spullen mee in te pakken. Bijvoorbeeld als je een mooie vaas naar een vriend of vriendin stuurt. 

Heb je kinderen? Dan kun je de magazines gebruiken voor een knutselpartijtje. Zet wat leuke magazines klaar, schaartjes, een pritt stift, plaksteentjes in alle kleuren, glitterlijm en een paar stevige vellen papier om de kunstwerken op te plakken. Knutselen maar! 

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!