Duurzaam: een houten vloer die járen meegaat

Duurzaam
Hout is een hernieuwbare grondstof en perfect voor een duurzame vloer.
Hout is een hernieuwbare grondstof en perfect voor een duurzame vloer. (Foto: Adobe Stock)

Duurzaam wonen: dat doe je met een houten vloer van hoge kwaliteit. Ga je aan de slag met verbouwen? Dan is het slim om te onderzoeken hoe je jouw woning kunt verduurzamen, zodat je bespaart op de energierekening. Onze tip: investeer in een houten vloer.

Duurzame houten vloer

Een houten vloer gaat langdurig mee én heeft een relatief schoon productieproces. Hout is namelijk een hernieuwbare grondstof. Daarnaast is de ‘footprint’ van een houten vloer minder belastend dan bij andere vloeren, zoals de PVC vloer. Deze bestaat namelijk deels uit plastic. 

PVC vloeren kunnen ook schadelijke stoffen zoals vinylchloride, DEHP en dioxines bevatten. Dit verschilt per merk. Een hoge kwaliteit PVC vloer bevat vaak minder schadelijke stoffen. 


Houten vloer duurzaam

Na verloop van tijd kunnen er slijtageplekken op de duurzame houten vloer ontstaan. Dit is niet erg, want je kunt de vloer opnieuw schuren én afwerken met olie. Hierdoor ziet de vloer er weer stralend nieuw uit. Je hoeft ‘m dus niet snel te vervangen. Lekker duurzaam!

Kies je voor een houten vloer? Kijk dan goed waar het hout vandaan komt en of dit FSC-gecertificeerd is. Sommige goedkopere houten vloeren bestaan uit samengeperst hout en worden helaas niet duurzaam geproduceerd.

Meer inspiratie? 

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!