Interieurtip van Suus: meubels in de make-over

Duurzaam
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer legt de expert uit hoe je meubels een leuke én betaalbare make-over geeft!

Susan: “Ik heb mijn hele leven al een passie voor interieur en wonen. Als kind speelde ik met ‘meisjeslego’ Fabuland. Als tiener veranderde ik zo ongeveer wekelijks mijn kamer, en als puber heb ik een keer zonder toestemming de volledige woonkamer van mijn ouders omgegooid en anders ingericht.

Tekst gaat verder na de foto

Afdankertjes pimpen

Toen ik ouder werd begreep ik pas hoe bijzonder het was dat ze daar niet boos om werden. Ze vonden het eigenlijk wel leuk. Ik zou er zelf wel moeite mee hebben gehad, als mijn kinderen dat zouden doen.
Mijn liefde voor gebruikte spullen is altijd groot geweest. Afdankertjes van familie of vrienden, daar maakte ik weer iets moois van. Zo kreeg ik ooit van een vriendin het opzetstuk met spiegel van een oud dressoir. Ik zette er poten van een oude kruk onder, schilderde het hout en voilà: een mooie kaptafel voor mijn dochter van - destijds - vijf jaar oud! Mijn vriendin was stomverbaasd, dat ze dat niet zelf had bedacht! Ze grapte dat ze het nu wel terug wilde.

Meubel zelf restylen

Mijn tip deze week: kijk eens in je eigen huis wat je nog hebt staan en waar je op uitgekeken bent. Kun je dit een ander uiterlijk geven, zodat het nog een ronde meekan? Dat hoeft niet per se dezelfde functie te zijn als het al had. Ben je zelf niet handig of heb je geen idee hoe je aan zoiets begint? Kijk eens naar een workshop om je meubel te restylen, en doe het samen met iemand die dit vaker heeft gedaan. Je hebt een leuke dag én gaat naar huis met een nieuw meubel. In Heerhugowaard kan dat bij Pimped by Moon. Of koop zelf een kaptafel-opzetstuk op Marktplaats. Benieuwd naar de kaptafel die ik maakte? Hieronder een foto ter inspiratie, ik kon helaas geen foto meer vinden van de mijne!”

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook, zodat je de nieuwste Interieurtip van Suus altijd als eerste kunt lezen!