Ontdek handgemaakte Marokkaanse poefen

Duurzaam
Elke poef is uniek en heeft zijn eigen karakter!
Elke poef is uniek en heeft zijn eigen karakter! (Foto: Adobe Stock)

De handgemaakte Marokkaanse poef staat schitterend in élk interieur. Dit authentieke meubelstuk is niet meer weg te denken uit huizen met een oosterse touch. Nieuwsgierig naar de oorsprong van de Marokkaanse poef? Wij leggen het uit én zetten de mooiste poefen die je zelf kunt kopen op een rijtje.

De Marokkaanse poef werd van oorsprong met de hand gemaakt door ambachtslieden in Marokko. Deze vrolijke meubelstukken werden gebruikt als zitplaatsen rond een lage tafel, in traditionele theehuizen en in woonkamers.

Tegenwoordig zijn Marokkaanse poefen een trendy toevoeging aan elk interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en patronen, waardoor ze niet alleen goed in een huis met oosterse inrichting passen. Van bohemian en eclectisch tot modern en eigentijds: de Marokkaanse poef past overal bij!

Deze handgemaakte lederen poef is door Marokkaanse ambachtslieden gemaakt in de medina van Fez. Het materiaal is natuurlijk gelooid leer, versierd met geometrische patronen.

Ga voor kleur met deze handgemaakte lyfa-poef. Een eyecatcher!


Handgemaakte Marokkaanse poef

Wat de Marokkaanse poef zo speciaal maakt: deze wordt met de hand gemaakt door getalenteerde ambachtslieden in Marokko. Elk stuk is uniek en heeft zijn eigen karakter en verhaal. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals leer, suède of textiel. Hierdoor gaat het meubelstuk lang mee; lekker duurzaam!

De Marokkaanse poefen van Rozenkelim.nl worden gemaakt van vintage Beni Mguild, Beni Ouarain of Azilal vloerkleden. Een plaatje in de woon- slaap- of meditatiekamer!


Marokkaanse poefen

Eén van de grootste voordelen van de Marokkaanse poef: hij is multifunctioneel. Je kunt ‘m gebruiken als zitplaats, voetenbankje, salontafel of als decoratief accent. De poef is lichtgewicht en makkelijk te verplaatsen, waardoor ‘ie perfect is voor kleine ruimtes - of als je vaak van interieur verandert.

Warme roodtinten doen het altijd goed in het interieur. Deze mooie grote Marokkaanse Lyfa poef van vintage tapijt is handgemaakt in Marrakech.

Marokkaanse poef kopen

Tot slot passen Marokkaanse poefs goed bij een duurzaam interieur, omdat er voor de productie #preloved materialen worden gebruikt. Met een Marokkaanse poef voeg je niet alleen een stijlvolle en veelzijdige zitplaats toe, maar draag je ook bij aan het behoud van ambachtelijke tradities én duurzaamheid! Kortom: het is een tijdloze toevoeging die je jarenlang plezier zal geven. Tip: mix en match een paar Marokkaanse poefen voor een speels effect in de ruimte. Voor welke kleur ga jij?

Deze te gekke poef heeft prachtige natureltinten en is gemaakt van vintage boujaad kleden, afkomstig uit het hoge Atlasgebergte van Marokko. 


Volg Rodi Wonen

Wil je wekelijks de nieuwste interieurtrends ontdekken? Neem een kijkje op onze website voor nog véél meer inspirerende artikelen en tips van interieurstylisten, en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!