Kersttip: frambozentaart met pistachespijs

Huis
Feestelijke kersttaart
Feestelijke kersttaart (Foto: Floor van Dinteren & Angelina van Oort)

Je huis onderdompelen in heerlijke geuren.... speciaal voor kerst het recept van deze heerlijke frambozentaart.

Ingrediënten:

400 gram zelfrijzend bakmeel - 100 gram roggemeel - 300 gram roomboter- 500 gram basterdsuiker - 300 gram pistachenoten

1 etje- 1 el rozenwater - 500 gram verse frambozen - 1el poedersuiker - kannetje bloemenhoning- bakpapier.

AAN DE SLAG

1) Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg het roggemeel en 200 gram basterdsuiker toe en roer alles goed door met een houten lepel. Snij de boter in kleine klontjes en kneed door het deeg.

2) Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast. Strooi dan wat bloem op een werkvlak en rol het deeg uit tot een grote, ronde lap. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen naar binnen. 

3) Verwarm de oven voor op 200graden Celsius. Bak de bodem in 45 minuten goudbruin en knapperig.

4) Maak in tussentijd pistachespijs. Doe hiervoor de pistachenoten, de rest van de basterdsuiker, het eitje en het rozenwater in de blender. Mix het geheel ongeveer 2 minuten totdat er een mooie, samenhangende pasta ontstaat.

5) Haal de taart uit de oven, laat hem 10 minuten afkoelen en besmeer hem met een dikke laag van de pistachespijs. 

6) Garneer met poedersuiker, de verse frambozen en een flinke scheut bloemenhoning.

ROZENWATER

Het geheime ingredient van deze taart is het scheutje rozenwater in de pistachespijs. Daardoor krijgt deze taart een extra bloemig effect. Lekker met een kopje verse jasmijnthee.

Met dank aan Wonen Landelijke Stijl. Kijk voor meer inspiratie op de Facebookpagina van Rodi Wonen!